PAÜ'de Yenidogan Yogun Bakim Ünitesi'nin Açilisi Gerçeklestirildi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastaneleri bünyesinde 7 yatakli Sevil-Sevket Keskin Yenidogan Yogun Bakim Ünitesi’nin açilisi Rektör Ahmet Kutluhan ile bagisçi Keskin Ailesi üyelerinin katilimiyla gerçeklestirildi. Yeni açilan bu ünite ile birlikte Yenidogan Yogun Bakim Ünitesi 18 yatakli ve 7 yatakli olmak üzere toplam 25 yatak kapasitesine çikartildi.

PAÜ'de Yenidogan Yogun Bakim Ünitesi'nin Açilisi Gerçeklestirildi


Yalnizca Denizli’den degil çevre illerden de hasta kabul eden Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri, hayirseverlerin de katkilari ile yeni üniteler açmaya mevcut ünitelerinin ise kapasitesini arttirmaya devam ediyor. 7 yatakli 2’inci düzey, Sevil-Sevket Keskin Yenidogan Yogun Bakim Ünitesi’nin açilisi Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Osman Özdel, Bashekim Prof. Dr. Murat Özban, bagisçi aile adina Meral ve Nuriye Keskin’in katilimiyla gerçeklestirildi.



“Burada dogan her çocugun hayatinda bagisçimizin izleri olacaktir.”

Açilista konusan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “Bugün burada yenidogan ünitemizin açilisinin mutlulugunu yasiyoruz. Meral Hanim’a ve ailesine içten tesekkür ediyoruz. Burada dogan her çocugun hayatinda bagisçimizin izleri olacaktir. Dolayisiyla yine burada insan ömrünün kisitli ama ebedi oldugunu anliyoruz. Sahsim ve Üniversitem adina Keskin Ailesi’ne tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.



Bagisçi aile adina konusan Nuriye Keskin, “Bize bu firsati verdiginiz için çok tesekkür ederiz. Degerli Hocalarimiza da bize bu imkâni verdikleri için çok tesekkür ediyoruz” dedi.

Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Osman Özdel, “Ben de bagisçi ailemize çok tesekkür ediyorum. Özellikle çocuklarimiza verdigimiz destek gelecegimiz için büyük önem arz etmektedir. Biz de bu sekilde bir katkimiz oldugu için minnettariz” dedi.



Kurdele kesiminin ardindan Rektör Ahmet Kutluhan, Meral ve Nuriye Keskin’e tesekkür belgesi takdim ettikten sonra yenidogan ünitesinde incelemelerde bulundu. Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Yenidogan Yogun Bakim Ünitesi sadece Denizli’de dogan degil, diger komsu illerden de pek çok prematüre ve term bebegi sevk ile kabul ediyor. Kuruldugu tarihten bu yana özellikle prematüre, yani zamanindan önce dogan bebeklere ve zamaninda dogan ancak solunum destegi, respiratuvar distres sendromu, enfeksiyon, sepsis, nekrotizan enterokolit, gastrointestinal malformasyonlar, bronkopulmoner hastalik, sarilik, asfiksi, hipoksi, intraventriküler kanama, konvülsiyon ve prematüre retinopatisi gibi pek çok nedenle küvöz, ileri mekanik ventilatör, total parenteral beslenme, antibiyoterapi, hipotermi, kan degisimi, fototerapi gibi yogun bakim ve ileri tedaviler gerektiren bebeklere uzman kadro ve deneyimli personeliyle hizmet vermekte. PAÜ Hastaneleri Yenidogan Yogun Bakim Ünitesi’nde; 24 küvöz, 2 ventilatörlü transport küvözü, 15 ventilatör, 14 LED fototerapi cihazi, 3 açik yatak, 1 hipotermi cihazi, 1 aEEG cihazi, bir hasta basi USG ve bir hasta basi EKO cihazi ve 3 yatakli anne uyum odasi bulunmakta. Yeni açilan bu ünite ile birlikte Yenidogan Yogun Bakim Ünitesi 18 yatakli 3. düzey ve 7 yatakli 2. düzey olmak üzere toplam 25 yatak kapasitesine çikmakta.
Kaynak: İHA