Alman Mahkemesinden, Isten Çikarilan Türk Ögretim Üyesi Lehinde Karar

Almanya’da bir mahkeme, bazi polislerin irkçilik yaptigini dile getirdigi için polis akademisindeki isinden çikarilan Bahar Aslan lehine karar verdi.

Almanya’da Gelsenkirchen Idari Mahkemesi, Alman polisini elestirdigi gerekçesiyle Polis Yüksek Okulu’ndaki isinden olan Bahar Aslan’in akademiye karsi açtigi davada ilk kararini verdi. Mahkeme, Aslan’in is sözlesmesini yenilenmemesi kararinin gerekçeli bir genel degerlendirme yapilmadan hukuka aykiri olarak alindigina ve bu nedenle asil davada karar çikana kadar isine dönebilecegine hükmetti.

Aslan mahkeme kararina iliskin sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, akademideki isine dönmeyi dört gözle bekledigini belirterek, su anda yüksek kalitede ögrenim saglamak için yeniden derslere odaklanilmasi gerektigini söyledi.



Ne olmustu

Almanya’nin Gelsenkirchen kentinde Polis Yüksek Okulu’nda “kültürlerarasi yetkinlik" dersleri veren Bahar Aslan, Mayis ayinda sosyal medya hesabinda bazi polislerin yabancilara karsi uyguladigi irkçiligi dile getirmesinin ardindan isten çikarilmisti. Aslan paylasiminda, “Almanya’da asiri sagci polisler göçmenlere yönelik irkçi motifli kontroller yapiliyor. Ben ve arkadaslarim bir polis kontrolüne yakalandigimizda kalp çarpintisi yasiyoruz. Çünkü güvenlik makamlari içindeki tüm kahverengi pislikler bizi korkutuyor" ifadesini kullanmisti.

Polis Akademisi, Aslan’in is anlasmasinin uzatilmayacagini bildirilerek ögretim görevlisinin mevcut açiklamalari nedeniyle hem polis memurlari adaylarina hem de gelecekteki idari memurlara önyargisiz, saglam temellere dayanan bir görüs aktarmak için uygun olmadigini belirtmisti.
Kaynak: İHA