Suriye'deki Arap Asiretleri 33 Köyü Terör Örgütü PKK/YPG'den Kurtardi

Suriye’nin dogusundaki Deyrizor’da Arap asiretlerinin baslattigi ve farkli asiretlerin destegiyle diger illere siçrayan çatismalarda 33 köy terör örgütü PKK/YPG’den temizlendi.

Terör örgütü PKK/YPG’nin Deyrizor Askeri Meclis grubunun lideri Ahmed el Habil’i alikoymasinin ardindan 27 Agustos’ta patlak veren çatismalar, diger asiretlerin destegiyle büyüdü. Arap asiretlerin baslattigi silahli mücadelenin ardindan PKK/YPG’li teröristler kontrolü ellerinde bulundurdugu bölgelerden kaçmaya devam ediyor. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre Arap asiretleri, Deyrizor, Rakka, Haseke’de ve Halep’e bagli Münbiç’te 33 köyü terör örgütü PKK/YPG’den kurtardi. Diban kasabasinda siddetli çatismalarin sürdügü ögrenildi.

Suriye’nin petrol ve dogal gaz üretiminin yüzde 80’ini SDG kontrol ediyor

Suriye Insan Haklari Agi’nin (SNHR) 19 Eylül 2019’da yayimladigi rapora göre Suriye’nin petrol ve dogal gaz üretiminin yüzde 80’ini YPG’nin bünyesindeki Suriye Demokratik Güçleri (SDG) kontrol ediyor. Üretilen petrolün gelirini SDG’nin elde etmesine ragmen mali kayitlari bulunmuyor. Rapora göre SDG, Suriye’nin kuzeydogusunda ülkenin en zengin petrol yataklarinin bulundugu Deyrizor, Haseke ve Rakka’da hakimiyetini sürdürürken, buradaki 20 petrol kuyusundan 11’inin kontrolünü elinde bulunduruyor. Buradaki üretim kapasitesinin Esad rejiminin kontrol ettigi üretim sahalarindan daha fazla oldugu belirtiliyor.

Teröristler buradaki petrolü yasa disi yollarla Esad rejimine satiyor

Terör örgütü, buradan çikan ve yaklasik günlük 45 bin varile ulasan petrolü ise Esad rejimin hakimiyetindeki bölgelere satarak gelir elde ediyor. Terör örgütü elinde bulundurdugu petrolü satarak elde ettigi geliri kendi çikarlari için kullanirken, bölge halki ise açliga terk ediliyor. Terör örgütü ABD’nin de destegiyle "DEAS ile mücadele" adi altinda bu paralari kendi üyelerine harciyor.

Çocuk yastaki Araplari zorla silah altina aliyor

Örgütün, ABD ordusunun destegiyle "DEAS’la mücadele" adi altinda ele geçirdigi Deyrizor’da halkin tamami Araplardan olusuyor. Terör örgütü, çocuk yastaki Araplari da zorla silah altina aliyor. Küçük yastaki çocuklari egiterek kendi emelleri için cepheye süren teröristler, karsi çikan aileleri ise baski ve sürülmekle tehdit ediyor.
Kaynak: İHA