Sirnak'ta 20 Gözlü Dev Magaranin Turizme Açilmasi Bekleniyor

Sirnak’ta kesfedilen dev magara görenleri hayretler içinde birakiyor. 20 gözlü magaranin içindeki tüneller yerin 100 metre altina kadar gidiyor.

Sirnak'ta 20 Gözlü Dev Magaranin Turizme Açilmasi Bekleniyor
Sirnak’in Uludere ilçesine bagli Bulakbasi Mahallesi’nde bulunan dev magara ilk defa görüntülendi. Yöre halkinin birçok bölmesini ahir olarak kullandigi magaranin 20 ayri bölmesi var. Simdiye kadar kimsenin sonuna kadar gidemedigi asirlik magaranin turizme kazandirilmasi bekleniyor. Binlerce insanin sigabilecegi magaranin odalar halindeki dogal olusumu görenleri hayretler içinde birakiyor. Magara yarasa ve kelebeklerin yani sira birçok canli türüne ev sahipligi yapiyor. Hasim Özseven isimli vatandas, "Dünya var oldugu günden beri vardir, dogal bir magara kesfedilerek turizme kazandirilmasini istiyoruz. Turistlere açilmasini istiyoruz. Simdi vatandaslar bazi bölmeleri ahir olarak kullaniyor. Temizlenmesini istiyoruz" dedi.

Uludere ilçesine 3 kilometre uzaklikta bulunan Bulakbasi Mahallesindeki dev magara içindeki dev sarkiklarin olusumu ise görenleri hayretler içinde birakiyor. Vatandaslarin turizme kazandirilmasini istedigi 20 bölmeli magara IHA kamerasi tarafindan görüntülendi.
Kaynak: İHA