Selde Kaybolan Bebegin Dedesi Açiklamasi 'Torunumun Ölü Veya Diri Bulunmasini Istiyorum'

Aksaray’da meydana gelen sel afetinde kaybolan 3 aylik Asel bebegi arama çalismalari devam ederken, bebegin dedesi Hanefi Balcan, “Torunumun ölü veya diri bulunmasini istiyorum” dedi.

Selde Kaybolan Bebegin Dedesi Açiklamasi 'Torunumun Ölü Veya Diri Bulunmasini Istiyorum'
Aksaray’da 3 Eylül Pazar aksami saganak yagis sonrasi meydana gelen sel felaketinde 1 kadin hayatini kaybederken, 3 aylik Asel bebek de gelen selde annesi Hayriye Balcan’in kucagindan düserek akintiya kapilip kayboldu. Sel felaketinin ardindan Kireçlik mevkisinde bulunan Melendiz Çayi’nda baslatilan arama kurtarma çalismalari, Asel bebegin bulunabilmesi için Uluirmak kanali ve çevresindeki arazilerdeki uzun bir hatta devam ediyor. Arama çalismalarinda 250 saha çalisani ve 16 dalgiç ve aktif olarak görev yapiyor. Alan olarak genisletilen arama çalismalarinda ekipler sondalama yöntemiyle Asel bebegi bulmaya çalisiyor.

"Torunumun ölü veya diri bulunmasini istiyorum"

Selde annesinin kucagindan düserek kaybolan Asel bebegin dedesi Hanefi Balcan (48), torununun ölü veya diri bulunmasini istediklerini söyledi.

Konusurken duygusal anlar yasayan Hanefi Balcan, “Ekipler su an arama yapiyorlar ama biz çocugumuz ölü de olsa diri de olsa bulunup bize teslim edilmesini istiyoruz. Sel felaketi oldugu için bizim de elimizden bir sey gelmiyor ama tabii ki devlet erkanindan, yetkililerden bu mücadeleyi birakmamalarini ve torunumun bir an önce bulunmasini istiyorum” seklinde konustu.

Pazar günü aksam saat 9 siralarinda dükkanini kapattigini anlatan Hanefi Balcan, “Servisteki oglumu aradim ‘neredesin’ dedim. ‘Baba, Dogantarla’nin oradan geliyorum’ dedi.

‘Aman dikkat et oglum’ dedim. Ancak büyük oglum gelinimle birlikte Güzelyurt ilçesinden Aksaray’a gelirken, Sevinçli civarlarinda bir petrolde duruyorlar, suyu görüp bekliyorlar. Ancak arka taraftan gelen yüklü miktardaki su bunlari önüne katip götürüyor. Arabanin içerisinde Nazif Balcan, Hayriye Balcan ve bir de torunum vardi. Biz gece geldigimizde ben evden çikmadan, AFAD’i, polisi, itfaiyeyi, jandarmayi aradim. Benim geldigimde bir polis ekibi, bir ambulans bir de AFAD vardi burada. Gelinim otlarin arasindan çikti geldi, oglumu da nehrin öbür tarafindan bulduk. Simdi ise torunumu bulamiyorum. Yetkililer ellerinden gelen yardimi yapiyorlar ama daha da yardim etmelerini istiyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA