Sadikoglu Açiklamasi 'Yer Tahsisi Sorun Ve Sorumluluklari Bitirmiyor'

Yeni Kuyumcular Çarsisi’ni ziyaret eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odasi (MTSO) Baskani Oguzhan Ata Sadikoglu, esnafin çarsiyi yapilandirmak için ciddi bir maddi yükün altina girdigini, bazi taleplerin ise göz ardi edildigine dikkat çekerek, "Esnafa yer tahsisi sorun ve sorumluluklari bitirmiyor. Bu alanlari en iyi hale getirmek için destek olunmali" dedi.

Sadikoglu Açiklamasi 'Yer Tahsisi Sorun Ve Sorumluluklari Bitirmiyor'
Sadikoglu depremde is yerleri zarar gören esnaf için tahsis edilen Yeni Kuyumcular Çarsisi’ni ziyaret etti. Çarsi esnafina hayirli olsun dileklerini ileten Sadikoglu, talepler hakkinda istisarelerde bulundu.

Malatya ekonomisi ve ticaretinde kuyumculuk sektörünün önemli bir yeri oldugunu dile getiren Sadikoglu, “Sehrimizde köklü bir geçmis olan kuyumcular çarsisi maalesef 6 Subat depremleri sonucu yok oldu. Deprem sonrasinda sektör temsilcilerimizle sürekli istisare halindeydik. Gerek yer tahsisi gerek enkaz altinda kalan ürünlerin kurtarilmasi ve daha birçok konuda yanlarinda durup elimizden geldigince birlikte mücadele ettik. Depremde is yerleri zarar gören kuyumcularimizin büyük kismi bulduklari yeni is yerlerinde, tahsis edilen alanlarda ve kendi imkânlariyla olusturduklari çarsilarda faaliyetlerine basladilar. Bugün Yeni Kuyumcular Çarsisi’ndaki esnaflarimiza hayirli olsun demek ve sorunlarini dinlemek amaciyla bir ziyaret gerçeklestirdik” seklinde konustu.

“Esnafimiz çarsiyi kendi imkânlariyla yapilandirdilar”

Sadikoglu, “90 is yerinin bulundugu çarsida esnaflarimizin büyük bir kismi faal durumda ancak havalandirma gibi önemli eksiklerin giderilmesi için çalismalarin hala sürdügünü görüyoruz. Esnafimiz kendi imkânlariyla çarsiyi yapilandiriyorlar. Çarsinin isler duruma gelmesi ve eksiklerin giderilmesi için ciddi gayret gösterirken, önemli bir maddi yükü de yüklenmis durumdalar. Verilen bu emegin ve olusan maliyetin karsiligini ticaretlerinde almalarini temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Müsteri sirkülasyonu için Kisla Caddesi yönünde yeni bir giris açilsin”

Çarsi esnafiyla yaptigi görüsmelerdeki ortak istegi dile getiren Baskan Sadikoglu, “Buradaki ticaretin daha canli hale gelmesi için tüm çarsi esnafinin önemli bir istegi var. Çarsinin mevcut girisi Sivas Caddesi tarafinda kaliyor. Çarsinin görünürlügünün saglanmasi ve müsteri sirkülasyonun artmasi için Kisla Caddesi yönünde bir giris yapilmasi talep ediliyor. Çarsida görüstügümüz tüm esnaflarimizin ortak istegi bu yönde. Daha önce pek çok kez basvuruda bulunulmussa da olumlu cevaplar verilip icraata geçirilmemis. Depremde büyük yara almis esnafimiza yer tahsis etmek maalesef sorun ve sorumluluklari bitirmiyor. Olusturulan bu ticari alanlarin nitelikli ve en iyi duruma gelebilmesi için esnafin beklentilerine kulak vermeli ve makul talepler ivedilikle hayata geçirilmelidir. Bizler de esnafimizin bu isteginin hayata geçirilmesi noktasinda sürecin takipçisi olacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA