Kuyumcudaki Hirsizlik Kameraya Yansidi

Siirt Ülkü Mahallesi Kuyumcular Çarsisinda bir kuyumcuya girerek sordugu 100 gram agirliginda ve tahmini degerinin 185 bin lira oldugu belirlenen hasir bileziklerden birini el çabukluguyla çalarak cebine koyan kadin, daha sonra 3 çeyrek altin satin alarak kuyumcudan ayrildi.

Kuyumcudaki Hirsizlik Kameraya Yansidi
Is yeri sahibi Ali Erdogan, hirsizlik olayindan 1 gün sonra yaptiklari sayimda bilezigin olmadigini fark edince kamera kayitlarini inceleyerek hirsizligi fark etti. Hirsizligi fark ettiklerini belirten Ali Erdogan, "Yegenim hesap yaptigi esnada, süpheli çikardigi iki tane bilezikten birini tezgaha birakip digerini de cebine indiriyor. Malimizin bize teslim edilmesini, bu kisinin yargilanmasini ve magduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dedi.

Kuyumcuya giren kadin, tezgahta bulunan Erdogan’in yegeni Mehmet Erdogan’a bilezik almak istedigini söyledi.

Mehmet Erdogan bilezikleri çikararak tezgaha koydu. Kadinin fiyat sormasi üzerine hesap yapan Mehmet Erdogan’in dalginligi sirasinda, aldigi iki bilezikten 100 gram agirligindaki bilezigi el çabukluguyla cebine koydu. Bir süre daha oyalanan ve bileziklere bakan kadin, daha sonra vazgeçtigini ve çeyrek altin almak istedigini belirtti.

Cebinde bulunan parayi çikararak Mehmet Erdogan’a uzatan kadin, 3 çeyrek altin satin alarak kuyumcudan ayrildi.

Kuyumcu sahibi Ali Erdogan sayim yaptiginda bilezigin eksik oldugunu gördü. Güvenlik kamerasina baktiginda hirsizligi fark eden Erdogan, polise giderek sikayetçi oldu. Erdogan; "2 Agustos tarihinde camide oldugum zaman içerisinde olay gerçeklesmis. Dükkanda kalan ve ziyaretime gelen yegenim, müsterilere yardimci olmak amaciyla çikarmis oldugu Diyarbakir Hasiri olarak tabir ettigimiz 100 gramlik bilezigi, üstteki bileziklere bakma bahanesiyle alt kisimda bulunan iki adet bilezikleri alarak birini yerine birakip diger bilezigi cebine indiriyor. Bu olaylar 1, 2, 3 degil sadece kendi açimizdan söylemiyoruz bütün esnaf arkadaslarimiz için bu olaylar çekilmez bir hal almaya basladi.

Yetkililerden ricamiz, bu tür insanlarin yaptiklari hatalar karsisinda agir ceza almalaridir ki bu olaylar tekrarlanmasin. Sadece bizim açimizdan degil, kuyumcu sektöründe çalisan tüm esnafta bu olaylar gerçeklesiyor. Ilgili birimler bunlara gerekli cezalari versinler ki bir daha bu tür olaylara cesaret edilmesin. Magduruz ve magduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Bu tür insanlarin bizlere daha fazla zarar vermelerini istemiyoruz. Cüzi miktarlarda para kazanip yüksek miktarlarda zarar ettigimiz zaman bu isi yürütme sikintisi çekiyoruz. Bunlarin hak ettikleri cezalari bulmalarini istiyoruz. Bu tür olaylarin tekrarlanmamasini istiyoruz’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA