Kösk'te Selden Kapanan Yollar Temizlendi, Mahallelerde Temizlik Çalismalari Devam Ediyor

Aydin’in Kösk Ilçesi’ne bagli çesitli kirsal mahallelerde dün aksam etkili olan sagnak yagis ve sonrasinda yasanan sel felaketinden etkilenen bölgelerdeki yollar temizlendi. Kösk-Basçayir yolunun tamamen trafige açildigi Mezeköy, ile Uzundere’nin Keller ve Köseler Mahallerinde ise temizlik çalismalarinin devam ettigi bildirildi.

Kösk'te Selden Kapanan Yollar Temizlendi, Mahallelerde Temizlik Çalismalari Devam Ediyor
Aydin’in Kösk ilçesinde aksam saatlerinde baslayan yagis sonrasi olusan sel felaketinde basta Mezeköy olmak üzere Uzundere Köyü’nün Keller ve Köseler Mahallesi’nde zarar ve ziyan olusmustu. Dolu yagisinin da etkili oldugu köylerde sel felaketinden dolayi her yer çamur altinda kaldi. Gece ilk olarak yollari açan ekipler sabaha kadar çalismalarini sürdürdü.

Gece selin etkili oldugu köylerde inceleme yapip çalismalari bizzat yerinde takip eden Kösk Belediye baskani Nuri Güler, yaralari en kisa sürede saracaklarini belirtti.

Sabah hava aydinlandiktan sonra temizlik çalismalarina baslayan Kösk Belediyesi’ne bagli ekipler çamurla kaplanan sokak ve yollari yikayarak selin izlerini silmeye çalisti.

Bu arada incir sezonunda gerçeklesen yagislar dolayisiyla incir üreticisinin zararinin ciddi boyutta oldugu belirtildi.
Kaynak: İHA