Izmir Fuari'nda Unutulmaz Gece

92. Izmir Enternasyonal Fuari, konserler ve gösterilerle dolu dördüncü gününde de ziyaretçilerini müzik ve eglenceye doyurdu.

Izmir Fuari'nda Unutulmaz Gece
Izmir’in Avrupa Gençlik Baskenti finalistligine özel olarak “Gençlik” temasiyla düzenlenen Izmir Enternasyonal Fuari, sanat ve eglence dolu etkinliklerle misafirlerini agirlamaya devam ediyor. Fuarin vazgeçilmezi Çim Konserleri’nde "Kuzeyin Oglu" olarak bilinen Karadeniz müziginin efsane ismi Volkan Konak sahneye çikti. Yaptigi cover sarkilarla taninan Marj Jane Rock&More Sahnesi’nde, Sunay Akin ve Nihat Sirdar, “Sivrisinek Dedin de Aklima Geldi” isimli gösterileri ile Atatürk Açik Hava Tiyatrosu’nda, Ayta Sözeri de Mogambo Geceleri’nde sevenleriyle bulustu.

Volkan Konak’i on binlerce Izmirli izledi

Iki saati askin süre sahnede kalan Volkan Konak, konserine “Dostum Dostum” türküsüyle baslarken, sarki aralarinda sevenleriyle de sohbet etti. Konak dinleyicilere, “Bu aksam buraya umut ve nese almaya geldim. Sevgili dostlar, Türkiye’min ve Izmir’imin güzellikleri, omuzlari üzerinde bas tasiyan birey olmus asil insanlar, seyhe, siha, agaya maraba olmayan asil insanlar, siz oldugunuz sürece bu dünya ve bu Türkiye daha güzel olacak. Dürüst, asil, uygar insanlara selamlar olsun” diye seslendi.

Çim Konserleri Sahnesi’nde 5 Eylül’de Sibel Can, 6 Eylül’de Yüzyüzeyken Konusuruz, 7 Eylül’de Funda Arar, 8 Eylül’de Athena, 9 Eylül’de Tan Tasçi, 10 Eylül’de ise Haluk Levent sahne alacak. Konserler saat 21.00’de baslayacak.

Mary Jane nostalji rüzgari estirdi

Rock&More Sahnesi’nin üçüncü konugu ise yaptigi cover sarkilariyla adindan söz ettiren Mary Jane grubu oldu. Marj Jane, Baris Manço’nun unutulmaz sarkisi “Dönence” ile konserine baslarken, “Bu aksam geçmisten sarkilar hazirladik konserimiz için. Bizim konserlerimiz, sizin aklinizda ve sarkilar araciligi ile yaptigimiz küçük zaman yolculuklari tadinda kalsin” diyerek dinleyicilerine seslendi. Yaz Yagmuru, Mevsim Bahar gibi sarkilarin coverlarini da seslendiren sevilen grup, kendisini izlemeye gelenlere unutulmaz bir gece yasatti.

Kültürpark 3 No’lu Hol önünde yer alan Rock&More Sahnesi de 5 Eylül’de Eypio, 6 Eylül’de Mavi Gri, 7 Eylül’de Ufuk Beydemir ve 8 Eylül’de Mengene’yi müzikseverlerle bulusturacak. Konserlerin baslama saati 20.00 olacak.

"Fuarda sahne almak hep hayalimdi"

Mogambo Geceleri, basarili oyunculugunun yaninda sesi ve sahne performansiyla da büyük begeni kazanan Ayta Sözeri’yi agirladi. Ayta Sözeri, sarkilarini Mogambo’nun essiz atmosferinde Izmirliler için söyledi.

Gençliginde Mogambo’da dans ettiklerini anlatan Sözeri, “Izmir Fuari’nda sahne almak hep hayalimdi. Bu hayalimi gerçeklestirmek mutluluk verici” dedi.

Mogambo’da fuar boyunca müzik durmayacak. Emre Altug 5 Eylül, Fatih Erkoç 6 Eylül, Yasar 7 Eylül, Birsen Tezer 8 Eylül ve Hüsnü Arkan 9 Eylül günü sahne alacak.

Atatürk Açik Hava Tiyatrosu sahnesinde ise Sunay Akin ve Nihat Sirdar, “Sivrisinek Dedin de Aklima Geldi” isimli gösterileri ile sevenleriyle bulustu. Seyirciler Atatürk Açik Hava Tiyatrosu’nu tamamen doldurdu. Sevilen ikili tarihten ve günümüzden derledikleri ilginç olaylari mizahi bir dille izleyicilere anlatirken, Türkiye radyolarinin konusan tek hayvani “Sivrisinek” de araya girerek onlara eslik etti.

Atatürk Açik Hava Tiyatrosu etkinliklerinde 5 Eylül’de Kaan Sekban-Ilerler Temiz gösterileri gerçeklesecek. Gösteri saat 21.00’de baslayacak.
Kaynak: İHA