Gürkan, Zabita Teskilatini Kabul Etti

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Zabita teskilatinin kurulusunun 197’nci yil dönümü dolayisiyla Büyüksehir Belediyesi Zabita Teskilatini makaminda agirlayarak, Zabita Haftalarini tebrik etti.

Gürkan, Zabita Teskilatini Kabul Etti
Her yil 1-7 Eylül tarihleri arasi ülkemizde Zabita Haftasi olarak kutlaniyor. Bu çerçevede Büyüksehir Belediyesi Zabita Teskilati ile bir araya gelen Baskan Gürkan, zabita teskilatinin yerel yönetimlerin kolluk kuvvetleri görevini ifa ettiklerini belitti.

Ayrica Baskan Gürkan, Büyüksehir Belediyesine bagli zabita personelinin 6 Subat Kahramanmaras depremlerinden sonra cansiperane çalisarak, Malatyali vatandaslara önemli hizmetler verdigini söyledi.



“Zabita teskilatimiz ciddi görevler yapmaktadir”

Ziyarette konusan Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Mehmet Sigirci, bütün birimlere oldugu gibi zabita teskilatina da verdigi desteklerden dolayi Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan’a tesekkür etti. Sigirci, “Her yil 1-7 Eylül tarihleri arasi ülkemizde Zabita Haftasi olarak kutlaniyor. Ilimizde de zabita teskilati 3 ana mevzuat üzerinde yürütülmektedir. Biri, Belediye Kanunu, ikincisi Hifza Kanunu, üçüncüsü ise en son çikan 5996 Gida ve Yem Kanunu mevzuatlari üzerine görevlerini ifa etmektedirler. Kendi islevleri disinda 7 gün 24 saat özellikle belediyemizin ulasim, fen isleri, MASKI ve diger kurumlarla ilgili yardimci hizmet olarak ciddi görevler yapmaktadir. Zabitanin trafigi kontrol etme, kaldirim isgalleri, sehir hayatinin düzeni ve yasam kalitesinin korunmasi gibi konularda da çok ciddi çalismalari var. Sizin verdiginiz talimatlar çerçevesinde 125 personelimizle görevlerimizi sürdürüyoruz. En büyük amacimiz halkimiza daha rahat ve daha güzel bir Malatya sunmak. Tüm zabita teskilatinin Zabita Haftasini kutluyorum, çalismalarinda basarilar diliyorum” dedi.

” Kendilerine görevlerinde basarilar diliyoruz”

Malatya Büyüksehir Belediyesi Baskani Selahattin Gürkan, zabita teskilatinin her alanda büyük özverilerle görevlerini gerçeklestirdiklerini söyledi.

Gürkan, “1-7 Eylül tarihleri arasi ülkemizde her yil Zabita Haftasi olarak kutlanmaktadir. 1826 yilinda kurulan Zabita Teskilati’nin bugün 197. yilini kutluyoruz. Zabita, önemli bir görevi üstlenmekte ve yürütmektedir. Genel idarenin kolluk kuvvetleri polis, jandarma ve bekçilerdir. Yerel yönetimlerin kolluk kuvvetleri de zabita teskilatlaridir. Zabitamiz, 6 Subat depremlerinden bu yana kendi görevlerinin disinda özellikle çadir kentlerin kurulmasinda, çadir kentlerin asayislerinin idame ettirilmesinde, konteyner kentlerin kurulmasinda ve asayislerinin saglanmasinda, is ve islemlerinin yürütülmesinde, toplumdaki denge ve düzenin bozulmamasi noktasinda göstermis olduklari hassasiyetten dolayi zabita teskilatimizi kutluyoruz. Sehrimizde simdiye kadar genel anlamda baktigimizda zabitanin önledigi asayis olaylarinin yüzlercesi, binlercesi oldugu gibi bu konuda toplumu rahatsiz edecek bir durum da olmamistir. Bu anlamda da tüm zabita teskilatimizi daire baskani ve genel sekreteri nezdinde yürekten kutluyoruz. Kendilerine görevlerinde basarilar diliyoruz. Nice 197. yillarda görevlerini ifa etmelerini temenni ediyorum. 1-7 Eylül Zabita Haftasi’nin sehrimizdeki ve tüm zabita personeline hayirli ugurlu olmasini diliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA