Erzurum'da Halk Sagligi Senligi

Erzurum Havuzbasi Kent Meydani’ndan düzenlenen Halk Sagligi Senligi’ne vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Erzurum'da Halk Sagligi Senligi
Saglik Bakanligi tarafindan 3-9 Eylül olarak belirlenen "Halk Sagligi Haftasi" çerçevesinde, Erzurum Il Saglik Müdürlügünce 5-7 Eylül tarihlerinde, 14:30 - 15:00 saatleri arasinda Havuz Basi Kent Meydani’nda “Halk Sagligi Senligi” düzenlenecek. Halk Sagligi Senligi’nin ilk gününde Uzman Dr. Esra Daharli tarafindan “Bulasici Hastaliklardan Korunma”, Fizyoterapist Elif Dedeoglu Akdag tarafindan “Durus Bozukluklari ve Nefes Egzersizleri”, Diyetisyen Yaprak Sule Örek tarafindan “Popüler Diyet Programlari” ve Psikolog Ugur Avun tarafindan “Öfke Kontrolü” konularinda vatandaslara bilgilendirme yapildi.

Bedir; Halk sagligi önemli

Erzurum Il Saglik Müdürü Dr. Gürsel Bedir, gayelerinin halk sagligi ve koruyucu saglik hizmetlerinin önemini vurgulamak oldugunu belirterek, “Bu sekilde vatandasimiza senlikle birlikte farkindalik olusturmak istiyoruz. Halk sagligi ve beraberinde koruyucu saglik bizim için tedavi edici hizmetler kadar degerlidir, önemlidir. Hastaliklari ve özellikle kronik hastaliklari önleyebilirsek insanlarin yasam kalitesini de artirmis oluruz. Bizim için kronik hastaliklari çok önemli. Halkimizdan bu anlamdaki taramalara istirak etmelerini bekliyoruz” dedi.



Ibisoglu; Vatandaslarimizi bekliyoruz

Erzurum Il Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Baskani Dr. Birgül Ibisoglu, senlikle sagligin bir bütün oldugunu vurgulamak, sagligi kaybetmeden sagligin kiymetini bilme noktasinda farkindalik olusturmak istediklerini anlatarak, “Stantlarimizda hekimlerimiz ve uzmanlarimizi bu anlamda halkimiza hizmet verecekler. Vatandaslarimizi 5-7 Eylül tarihlerinde senligimize davet ediyoruz. “ dedi.

Halk Sagligi Senligi’ne Saglik Müdürlügü’ne bagli birim ve hastane personeli ile birlikte Il Emniyet Müdürlügü, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlügü, Kültür ve Turizm Il Müdürlügü, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ve diger kurumlarda destek verdi.
Kaynak: İHA