81 Gündür Kayip Olan Ekonomist Korhan Berzeg'in Esinden Vatandaslara Çagri

Balikesir’de 81 gün önce kaybolan Ekonomist Korhan Berzeg’in esi Angela Berzeg, vatandaslara çagrida bulundu. Berzeg, “Onu 81 gündür bekliyoruz. Bulana 1 milyon TL ödül verecegiz” dedi.

81 Gündür Kayip Olan Ekonomist Korhan Berzeg'in Esinden Vatandaslara Çagri
81 gün önce Balikesir’in Gönen ilçesinde köpegi Tina ile yürüyüse çikan ve bir daha kendisinden haber alinamayan Ekonomist Korhan Berzeg’i arama çalismalari sürüyor. Çalismalar devam ederken ünlü ekonomistin esi bir çagrida bulundu. 2 buçuk ayi askin bir süredir kendisinden bir haber almayi beklediklerini söyleyen Angela Berzeg, esini bulan kisiye 1 milyon TL ödül vereceklerini açikladi.



“Onu 81 gündür bekliyoruz”

Esinden 2 buçuk ayi askin süredir haber alamayan Angela Berzeg, “Bir sabah esim, Tina ile çikti ve kayboldu. Onu 81 gündür bekliyoruz. 1 saat sonra çiktim ve komsuma haber verdim. Esim dönmedi dedim. Ondan sonra ormana gittik ve her tarafa baktik. Esimden ve Tina’dan haber yoktu. Daha sonra Jandarma çagirmayi düsündük. Jandarmayi çagirdik, geldiler ve sonrasini biliyorsunuz” dedi.

Angela Berzeg, esini bulan kisiye 1 milyon TL ödül vereceklerini de söyledi.



“Alzheimer olarak teshis edilmis ya da hastane raporuyla netlestirilmis bir hastaligi yok”

Ailenin avukati Muhammet Emre Akkas ise, “Biz konuyu Angela Hanim’in ilettigi kadar biliyoruz. Angelina Hanimlar ivedilikle komsularina haber veriyor. Onlarla ufak bir arama yaptiktan sonra hemen jandarmayi ariyorlar. Jandarma da konuya intikal ediyor. O gün bugündür arama çalismalari devam ediyor. Hala Korhan Bey ile alakali müsahhas bir ihbar ya da herhangi bir sonuç yok. Korhan Bey ile alakali aileden aldigimiz bilgi, teshis edilmis Alzheimer hastaliginin olmadigi yönünde. Yaslilik kaynakli unutkanliklarin ufak düzeyde oldugu yönünde. Ama teshisi konulmus, Alzheimer olarak teshis edilmis ya da hastane raporuyla netlestirilmis bir hastaligi yok. Tina’ya 74 gün sonra ulasildi. Tina’nin gelisiyle alakali hala büyük bir gizem var. Güvenlik güçlerimiz bu gizemin arkasini takip ediyor. Tina köye nasil ulasti, nasil geldi? Bunlar aslinda su an çözülmesi gereken sorular. Tina mutlaka bu sorusturma içinde veya takip içerisinde önemli bir iz. Bize iletilen bilgi; Tina Angela Hanim’in komsusuna geliyor, köpegi onlar buluyor. Söylenen bilgi herhangi bir saglik probleminin olmadigi yönünde” dedi.



“Vatandaslarimiza çagrimiz bu konuda bizlere, güvenlik güçlerine destek olmalaridir”

Özellikle Korhan Berzeg’in kayboldugu bölge ve çevre illerde yasayanlara bir çagrida bulunan Akkas, “Angela Hanim ve ailenin belirtmis oldugu 1 milyon TL’lik ödül aynen devam ediyor. Su an müsahhas bir ihbar yok. Özellikle Gönen bölgesinde, Balikesir’de olan vatandaslarimiza veya yakin illerde olan vatandaslarimiza Korhan Hoca’yi bulmamiza vesile olacak herhangi bir, bilgi varsa veya Tina’nin gelisiyle, Tina ile alakali herhangi bir bilgisi olan bir vatandasimiz var ise bunu mutlaka bulundugu bölgedeki emniyet güçlerine, jandarmaya veya polise bildirmesi, çünkü jandarma için bu bilgiler çok kritik öneme sahip. Sorusturmayi ve takibi bunlarin üzerinden genisletecekler. Vatandaslarimiza çagrimiz da, bu konuda bizlere, güvenlik güçlerine destek olmalaridir” diye konustu.

Kaynak: İHA