211 Kisinin Zehirlendigi Ilçede Baskan Öztürk'ten Açiklama Açiklamasi 'Inceleme Sürüyor'

Tasova Belediye Baskani Bayram Öztürk, ilçede içme suyu boru hattinda yapilan çalismanin ardindan aksam saatlerinden itibaren yasanan zehirlenme vakalariyla ilgili incelemenin sürdügünü açikladi. Öztürk, “Su tahlilleriyle ilgili sonuç birkaç gün sürecek. Tedbir amaçli su kesintisi yapmaya basvurduk. Ama vakalarin nereden çiktigiyla alakali husus kesin degil” dedi.

211 Kisinin Zehirlendigi Ilçede Baskan Öztürk'ten Açiklama Açiklamasi 'Inceleme Sürüyor'
211 vatandasin sebeke suyu içmeleri sonrasi bulanti, kusma, karin agrisi ve ates gibi sikayetlerle hastaneye basvurmasi sonrasi Amasya Il Saglik Müdürlügü’nün tavsiyesi üzerine içme suyu hattinda kesintiye gidildigini ve alinan numunelerin ardindan depoda temizlik çalismasi gerçeklestirildigini anlatan Baskan Öztürk, “Su tahlilleriyle ilgili sonuç birkaç gün sürecek. Tedbir amaçli bu yola basvurduk. Ama vakalarin nereden çiktigiyla alakali husus kesin degil. Aksam saatlerinden itibaren sebekeye yeniden suyu baglamis olacagiz. Sabaha kadar su sirkülasyonunun saglanacagi süre içerisinde hatlardan su içmemeleri ve hazir su kullanmalari vatandaslarimizdan ricamizdir” diye konustu.



“Sudan zehirlendigimi tahmin ediyorum”

Hastanede tedavi edilen vatandaslardan Erhan Gündüz ise “Sudan zehirlendigimi tahmin ediyorum. Son 4 saat içinde sadece su içtim. Sebeke sularinda daha önce hiç böyle bir sey olmamisti. Hastaneye gittigimde olayin sadece bizimle alakali olmadigini gördük. Orada yüzlerce kisi vardi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA