TBMM Baskani Kurtulmus Açiklamasi 'Türkiye Muasir Medeniyetler Seviyesinin Üstüne Çikma Imkanina Sahiptir'

TBMM Baskani Numan Kurtulmus, Türkiye’nin muasir medeniyetler seviyesinin çok üstüne çikma imkan ve potansiyeline sahip oldugunu söyledi.

TBMM Baskani Kurtulmus Açiklamasi 'Türkiye Muasir Medeniyetler Seviyesinin Üstüne Çikma Imkanina Sahiptir'
Sivas Kongresi’nin 104. yil dönümü etkinliklerine katilmak üzere Sivas’a gelen Türkiye Büyük Millet Meclis (TBMM) Baskani Numan Kurtulmus, aksam saatlerinde sivil toplum kuruluslari temsilcileri ile bir araya geldi. Kurtulmus, yaptigi konusmada Türkiye’nin muasir medeniyetler seviyesinin çok üstüne çikma imkân ve potansiyeline sahip oldugunu belirterek, “Türkiye bugün hemen hemen bir asir evvel bizim önümüze konulan muasir medeniyet seviyesinin üstüne çikmak idealini yakalamis, Allah’in izniyle muasir medeniyet seviyesinin çok daha üstüne çikabilecek bir imkan ve potansiyele sahip olmustur. Onun için diyoruz ki, simdiye kadarki kazanimlarimizi bilerek, bunlari daha ileriye götürmek ve Türkiye’nin önünü açmak için hep beraber gayret etmemiz lazim. Bu gayret sadece bir tarafin, bir kesimin gayreti degil, 85 milyonun hep beraber ortaya koyacagi gayret olmalidir” dedi.



“Ayristirma çabasi ihanettir”

Kurtulmus, her türlü ayristirma çabasinin milletin büyük hedeflerine karsi yapilmis açik bir ihanet oldugunu vurgulayarak, “Bu gayreti ortaya koyarken her seyden evvel toplumsal bütünlügünü saglamak, güçlendirmek mecburiyetindeyiz. Toplumsal bütünlükten kastimiz içimizdeki farkliliklari bir ayrisma vesilesi olarak degil, içimizdeki bir bütünlestirme, bir güç ve kuvvet meselesi olarak görüp yolumuza devam etmektir. Bu anlamda gerek mezhep bakimindan, gerek etnik farkliliklar bakimindan bu milletin önüne getirilen her ayrilik senaryosu, her ayristirma çabasi milletin büyük hedeflerine karsi yapilmis açik bir ihanettir” dedi.



“Ekonomik güç sart”

Kurtulmus, Türkiye’nin hedeflerine ulasmasi için ekonomik gücün sart oldugunu ifade ederek sunlari söyledi:

“Dolayisiyla öncelikle birlik ve beraberligi kenetlenmis bir binanin duvarlari gibi bir araya gelmis bir millet olarak sürdürecegiz. Bu çerçevede özellikle milli bütünlügümüzün en temel unsurlarindan birisi olan aile yapimizi güçlendirmek için her türlü çabayi ortaya koyacagiz ve ailemizi çok daha güçlü bir sekilde ileriki nesillere tasiyacagiz. Yine ayni sekilde güçlü ve büyük bir Türkiye hedefimizin gerçeklesmesi için ekonomik bakimdan güçlü olmak olmazsa olmaz sarttir. Türkiye’de özellikle son yillarda ekonomik alanda ortaya konulan basarilarin, alinan sonuçlarin önemli oldugunu ama çok daha ileriye gitmek mecburiyetinde oldugunun altini çizmek isterim. Güçlü ve büyük Türkiye hedefinin olmazsa olmaz sarti tek tek sehirlerimizin güçlü olmasidir.”
Kaynak: İHA