Sokaktan Çim Sahalara Açiklamasi Ankara Sokaklarinda Kesfedilen Futbolcular Gençlerbirligi'ne Emanet

Gençlik ve Spor Bakanligina bagli gençlik merkezinde baslatilan “Sokaktan Spora Projesi” kapsaminda yeteneklerini gösteren 3 futbolcu ilk profesyonel sözlesmelerini Gençlerbirligi ile imzaladi.

Gençlik ve Spor Bakanligi’na bagli Altindag Gençlik Merkezi tarafindan baslatilan “Sokaktan Spora Projesi” çerçevesinde spora tesvik edilen 10 farkli bransta yaklasik 3 bine yakin çocuga erisildi. Gençlik merkezinde futbol bransindaki kaleciler, Ibrahim Karatas, Furkan Uçarci, Yasin Doganyigit ile Trendyol 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirligi arasinda imza töreni düzenlendi.

Imza törenine Gençlik Hizmetleri Genel Müdür Yardimcisi Tarik Karkinçam, Gençlerbirligi Kulübü Gençlik Gelistirme Direktörü Seçkin Topçu ve futbolcularin aileleri katildi.

Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Karkinçam, gençlerin spor yolu ile hayatlarina ve spor yapmalarina katki sagladiklarini dile getirdi.

Futbola küçük yaslarindan itibaren ilgisi oldugunu belirten genç kaleci Furkan Uçarci, “Ben bir arkadasim vesilesi ile gençlik merkezine geldim. Tesis içinde her türlü ihtiyaçlarimiz karsilaniyor. Allah herkese nasip etsin. Ilerdeki hedefim milli takim formasini terletmek” dedi.

Hedefinin milli takimin kale bekçiligi görevini üstlenmek oldugunu dile getiren Ibrahim Karatas, “Ilerdeki hedeflerim önce A takimina yükselmek ardindan milli takim formasini terletmek. Kendimi burada gelistirebildim. Hocalarimiz hem maddi hem manevi olarak çok yardimci oldular. Ben çocuklugumdan beri futbolu çok seviyorum. Sokakta arkadaslarimla oynuyordum. Bir gün okula hocalarimiz gelip beni kesfettiler. Gençlik merkezinden de Gençlerbirligi’ne transfer oldum” diye konustu.

Kaynak: İHA