Malatya Sehir Merkezi Yeni Planlanmasinin Çerçevesi Genisletiliyor

AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, Malatyalilar ile bir müjdeyi paylasarak Malatya Sehir Merkezi Yeni Plan alaninin genisletildigini ifade etti.

Malatya Sehir Merkezi Yeni Planlanmasinin Çerçevesi Genisletiliyor
AK Parti Battalgazi Ilçe Teskilati ziyaretinde konusan Tüfenkci, depremi unutturmak isteyenlere müsaade etmeyeceklerini belirtti.

‘Malatya sahipsiz’ diyenlerin Malatya için elini tasin altina koymayanlar oldugunu belirten Tüfenkci, “Malatya olarak agir bir felaket yasadik. Bu felaketten Malatya’da yasayan yasamayan herkes etkilendi. Esasinda Türkiye bir felaket yasadi. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde girmis oldugumuz en son seçimde biz millete iki sey taahhüt ettik. Dedik ki, bizim birinci önceligimiz deprem, ikinci önceligimiz de ekonomidir. Dolayisiyla su anda hükümetimizin, bizlerin, sizlerin de mücadele ettigi en önemli iki unsur deprem ve getirmis oldugu sikintilar. Insanlarimiz maalesef çok çabuk unutuyorlar. 6 Subat‘i hatirlayin, o gün ki tablo benim hala gözlerimde biz bu tabloyu birlikte yasadik. Zaman geçtikçe o gün ortalikta gözükmeyenler, Malatya’yi terk edenler bugün Malatya sahipsiz diye bagiriyorlar. Biz Ak Parti teskilati olarak milletvekillerimiz, belediye baskanlarimiz, valilerimiz ve hükümet olarak o gün de Malatya’ya sahip çikiyorduk, bugün de sahip çikiyoruz. Bizim birinci önceligimiz ticaret merkezlerini ayaga kaldirmak” dedi.

“Genis bir alanin Emlak Konut’un yapmasi suretiyle proje karari alindi”

Tüfenkci, Malatyalilar’la bir müjdeyi de paylasarak, “Buradan sizlere bir müjde verelim, önceden planlanan sehir merkezi plani sadece 5 bin dükkanlik bir projeydi. Yeni Cami’nin oradan çevre yoluna kadar olan kismi kapsiyordu. Simdi girisimlerimizle beraber Mövenpick Otel’den Akpinar da dahil olmak üzere genis bir alanin Emlak Konut’un yapmasi suretiyle proje karari alindi. Çalismalarimiz da bitti. Belediyelerimiz de onlarla irtibatina devam ediyorlar. Insallah 1,5 - 2 ay içerisinde daha da öne çekmek istiyoruz. Sadece Bakircilar Çarsisi’nda degil, bütün alanlarda insaatlari hep birden baslatmis olacagiz. Isteniyor ki 250-300 yillik bir sehri iki ayda, üç ayda insa edelim, ama kolay degil gerçekten. Türkiye’nin bu sene depreme harcayacagi para 855 milyar. Türkiye’nin yatirim bütçesi 455 milyar. Kolay mi, kolay degil ama AK Parti Hükümetleri Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in liderliginde Allah’in izniyle bunun da altindan kalkariz. Milletimiz de zaten bu söze inanarak oylarini verdiler. Biz bir yandan deprem konutlarini insa ediyoruz, bir yandan kirsal mahallelerde ki toplu konutlari insa ediyoruz. Malatya’da yil sonuna kadar biz 2 bin 500’e yakin konutu vatandasimiza teslim etmis olacagiz. Bu sehri herkesin Malatya’si olacak sekilde insa etmemiz lazim. Camileriyle, cemevleri ile kültür merkezleri ile kültürümüzü koruyacak sekilde, mahallelik olgusunu koruyacak sekilde, hep beraber insa etmemiz lazim” diye konustu.

Kaynak: İHA