Konservatuvar Ögrencisi Olabilmek Için Ter Döktüler

Kocaeli Büyüksehir Belediye Konservatuari’nin sinavina katilan 5 ile 55 yas arasindaki bin 370 ögrenci seçilebilmek için yeteneklerini konusturdu.

Konservatuvar Ögrencisi Olabilmek Için Ter Döktüler
Kocaeli Büyüksehir Belediye Konservatuari’nin 2023-2024 egitim ögretim dönemi yetenek sinavlari hafta sonu gerçeklestirildi.

Güzel sanatlar branslarinin sinavlari Anit Park içindeki Güzel Sanatlar Egitim Merkezi’nde, bale bölümünün sinavlari SDKM’de, geleneksel sanatlarin sinavlari Seka Kültür Alani içindeki Geleneksel Türk Süsleme Sanatlari Egitim Merkezi’nde, müzik bransinin sinavlari ise Leyla Atakan Kültür Merkezi içindeki Kültür Sanat ve Konservatuvar Sube Müdürlügü’nde yapildi. Ögrenciler, Büyüksehir Belediye Konservatuari’na seçilebilmek için ter döktü. Sinavlar için 15 komisyon olusturuldu. Söz konusu komisyonlarda belediye konservatuvari egitmenlerinin yani sira Türkiye’nin çesitli üniversitelerinde görev yapan akademisyenler ile Kültür Bakanligi sanatçilari görev aldi. Sinavlarda aday ögrencilerin sanat yetenekleri belirlenmeye çalisildi. Müzik bransi sinavlarinda adaylarin müzik duyum yetenekleri üzerinde duruldu. Bale bransinda fiziksel uygunluk, esneklik, hareket algisi ve müzikal durusa bakilirken, güzel sanatlar bölümlerinin sinavlarinda verilen kompozisyonun kagit üzerine kara kalem ile aktarimi istendi. Geleneksel sanatlar sinavinda ise üç parçadan olusan objelerin kagit üzerine kara kalem ile aktarimi esas alindi.

7 bölüm ve 29 sanat bransinda yapilan sinavlara 5 ile 55 yas arasinda bin 370 kisi katildi.

Kocaeli Büyüksehir Belediye Konservatuvari Yetenek Sinavi’nin sonuçlari 6 Eylül Çarsamba günü açiklanacak. Sonuçlar Kocaeli Büyüksehir Belediyesi’nin resmi internet sitesinden ilan edilecek. Konservatuvarin yeni egitim dönemi kayitlari 6-7-8 ile 11-12 ve 13 Eylül tarihleri arasinda yapilacak. Konservatuvarda 2023-2024 egitim ögretim dönemi 18 Eylül Pazartesi günü baslayacak.
Kaynak: İHA