Kaymakam Çimsit Açiklamasi 'Bu Sene 20 Ögrencimiz Tip Fakültesini Kazandi'

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova Kaymakami Ömer Çimsit, son 5 yilda egitim alaninda ciddi bir ilerleme yasadiklarini belirterek, “Bu sene 20 ögrencimiz tip fakültesini kazandi, baska alanlarda da çok önemli bölümlere yerlesen ögrencilerimiz var” dedi.

Kaymakam Çimsit Açiklamasi 'Bu Sene 20 Ögrencimiz Tip Fakültesini Kazandi'
Yüksekova Sanayi ve Ticaret Odasi tarafindan üniversitelerin çesitli bölümlerini kazanan ögrenciler için bir program düzenlendi.

Programda ögrencilerle bir araya gelen Kaymakam Ömer Çimsit, ilçede yapilan hizmetlerin basinda egitimin gelmesi gerektigini söyleyerek, “Yüksekova’da son 5 yilda egitim alaninda ciddi bir ilerleme yasiyoruz. Son dört yilda 20 okulumuz hizmete girdi. Ögretmenlerimizin sayisi her geçen gün artiyor. Yüksekova’da bu yil göreve baslayacak olan 462 yeni ögretmenimiz var. Haliyle egitim alaninda ciddi bir iyilesme var. Gerek liselere giris anlaminda gerekse üniversite sinavlarinda ciddi bir basari grafigi var. Bu yil 450 ögrencimiz 4 ve 2 yillik bölümlere yerlesti. Daha önceden ilçeden tip fakültesi kazanan ögrencilerimiz çikmiyordu. Geçen sene 9 tip fakültesi çikti. Bu sene 20 tip fakültesi çikti. Ayrica baska alanlarda çok önemli bölümlere yerlesen ögrencilerimiz var. Ögrencilere buradan çagri yapiyorum. Üniversitelere yerlesen ögrencilerimize elimizden gelen destegi sunmaya haziriz. Kaymakamligimiza ögrenci belgelerini getiren ögrencilere imkanlar dahilinde elimizden gelen katkiyi sunacagiz” dedi.

Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Salih Özdemir ise zorlu bir cografyada güzel basarilar elde ettiklerini söyleyerek, “Yüksekova’da 20 tip, 4 dis hekimligi, 6 eczacilik, 7 hukuk, saglik ve egitim bilimleri basta olmak üzere diger bölümlerde de yaklasik 450 ögrenci üniversitelere yerlesti. Bu gurur verici bir tablodur. Insallah bu basari daimi olacaktir. Bizde her sartta ögrencilerimizin yanindayiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA