'Baska Bir Tarim Okulu' 92. IEF'de Tanitiliyor

Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in müjdesini verdigi “Ikinci Yüzyilin Köy Enstitüsü-Baska Bir Tarim Okulu” 92. Izmir Enternasyonal Fuari’nda ilk kez tanitildi. Gençlere ücretsiz yatili egitim saglayacak projeyi gençler VR gözlüklerle kesfetti.

'Baska Bir Tarim Okulu' 92. IEF'de Tanitiliyor
Izmir Büyüksehir Belediye Baskani Tunç Soyer’in “Baska Bir Tarim Mümkün” vizyonu dogrultusunda hazirlanan “Ikinci Yüzyilin Köy Enstitüsü - Baska Bir Tarim Okulu” 92. Izmir Enternasyonal Fuari’nda ilk kez görücüye çikti. Türkiye’nin aydinlanmasinin en büyük atilimi köy enstitülerinden ilham alan dev proje, fuarin gençlik alaninda IzTarim A.S. tarafindan kurulan stantla tanitildi. Urla’nin Bademler Köyü’nde kurulmasi planlanan tarim lisesinin maket ve proje görselleri stantta yer aldi. Çocuklara parasiz yatili egitim verilecek tarihi projeyi incelemeye gelen gençler sanal gerçeklik (VR) gözlükleriyle tarim lisesini kesfetti.

“Izmirli markasi Izmirli çocuklari okutacak”

IzTarim A.S. Genel Müdürü Murat Onkardesler projeyi fuarda gençlere tanitmaktan büyük mutluluk duyduklarini belirterek, “Bu yil çok heyecanliyiz. Baska Bir Tarim Okulu Ikinci Yüzyilin Köy Enstitüsü Sayin Baskanimiz Tunç Soyer’in yeni bir vizyonu. Baska bir tarim okulunun hem maketini sergiliyoruz hem de VR gözlüklerle 3 boyutlu olarak içinde gezebilecegimiz bir standimiz var gençlik alaninin içerisinde. Bu hikâyenin sonu aslinda Baska Bir Tarim Okulu’na baglaniyor. Izmirlinin ürettigini Izmirli isçiler mamule dönüstürüyor. Izmirliler tüketiyor ve oradan elde ettigimiz gelirlerle Izmir’in çocuklarini okutacagiz. Ikinci Yüzyilin Köy Enstitüsü Baska Bir Tarim Okulu’nun da temelini çok yakinda Urla Bademler’de atacagiz. Bu okul yüzde yüz burslu, parasiz yatili bir okul olacak” seklinde konustu.



45 bin metrekare üzerine tam tesekküllü kampüs

Hem aile tarimini güçlendireceklerini hem de tarimda nitelikli ara eleman sorununu çözecek Ikinci Yüzyilin Köy Enstitüsü - Baska Bir Tarim Okulu, Milli Egitim Bakanligi Özel Egitim Kurumlari Yönetmeligi’ne göre kurularak Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi unvaniyla hizmet verecek. 45 bin metrekarelik alana kurulacak okul, tarim alanlari, seralar, resim ve müzik atölyeleri, bilim ve teknoloji atölyeleri, ahsap ve metal atölyeleri, basketbol, voleybol ve futbol sahalari, amfi tiyatrosu, gida laboratuvari, kalite kontrol laboratuvari gibi teknik anlamda güçlü bir donanima sahip çok islevli ve kampüs atmosferinde planlandi. Okulda bagciliktan mantar yetistiriciligine, seraciliktan bahçivanliga, hayvan yetistiriciligi ve sagligindan evcil hayvan kuaförlügüne, gida teknolojisinden bitkisel yag üretimine hububat islemeden sekerleme ve çikolata üretimine kadar birçok bransta egitim verilecek.
Kaynak: İHA