AFAD Baskani Memis Açiklamasi 'Devlet Olarak Vatandaslarimizin Zararlarini Karsilamaya Gayret Edecegiz'

AFAD Baskani Okay Memis, Samsun’da hasar tespitleri yaptiklarini belirterek, “Devlet olarak vatandaslarimizin zararlarini karsilamaya gayret edecegiz” dedi.

AFAD Baskani Memis Açiklamasi 'Devlet Olarak Vatandaslarimizin Zararlarini Karsilamaya Gayret Edecegiz'
Samsun Valisi Orhan Tavli ve AFAD Baskani Okay Memis, dün yogun yagis sonrasi meydana gelen sel ve su baskinindan etkilenen Ilkadim ilçesinde incelemelerde bulunarak, selden etkilenen esnafa ve vatandaslara ‘geçmis olsun’ dileklerini ilettiler. Hasar tespit ve zarar çalismalarinin bugün itibariyla basladigini ve AFAD Baskanligi basta olmak üzere ilgili diger kurumlarla birlikte titizlikle sürdürüldügünü belirten Vali Tavli, altyapi onarim ve yollarin temizlik çalismalarinin Büyüksehir Belediyesi, DSI 7. Bölge Müdürlügü, Karayollari 7. Bölge Müdürlügü ve ilçe belediyeleri basta olmak üzere ilgili kurumlarca hizla yürütüldügünü ve en kisa zamanda tamamlanacagini söyledi.



“Samsun’da hayat normale dönüyor”

Samsun’da hayatin normale dönmeye basladigini açiklayan Tavli, çalismalarda emegi geçen basta AFAD ve yerel yönetimler ile diger kamu kurum ve kuruluslarina tesekkür ederek, tüm Samsunlulara ‘geçmis olsun’ temennisini iletti.

“Turuncu alarm verilmesini gerektiren bir yagis”

AFAD Baskani Okay Memis ise Samsun’un ‘turuncu alarm’ verilmesini gerektiren bir yagisla karsi karsiya kaldigini ifade ederek, “Samsun’da önceden ikaz yapilarak Sayin Valimizin önderliginde çok ciddi bir tedbir alindigini gördük. Herhangi bir can kaybi yasanmadan bu süreci birlikte yönettik. Yaklasik 2 bine yakin personel ve is makineleriyle dahil 600 araçla olaylara müdahale edildi. Mahsur kalan insanlarimizin tahliyeleri gerçeklestirildi.

Bugün ise hasar tespiti ve varsa zarar tespitlerini Valiligimizin belirledigi 61 ekibimizle sokak sokak, mahalle mahalle, ilçe ilçe yapiyoruz. Devlet olarak vatandaslarimizin zararlarini karsilamaya gayret edecegiz. Bu vesileyle vatandaslarimizdan yetkililerimizin ikazlarina riayet etmelerini bir kez daha özellikle istirham ediyorum. Burada alinan tedbirlerden dolayi Sayin Valimize, AFAD Il Müdürümüze ve çalisanlarina, jandarmamiza, polisimize Büyüksehir ve ilçe belediyelerimize, itfaiyemize, UMKE’mize ve 112 ekiplerimize tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA