Yolculara Emniyet Kemerinin Önemi Anlatildi

Bursa’nin Karacabey ilçesinde trafik polisi ekipleri, sehirlerarasi yolculuk yapan otobüslere yönelik denetim gerçeklestirdi. Trafik Ekipleri, otobüslerde emniyet kemeri denetimi gerçeklestirirken, yolculari da emniyet kemerinin önemi konusunda bilgilendirdi.

Yolculara Emniyet Kemerinin Önemi Anlatildi
Trafik bilincinin olusturulmasi adina gerçeklestirdigi bilgilendirme ve denetleme faaliyetlerine araliksiz devam ediyor. Bursa Il Emniyet Müdürlügü Bölge Trafik Sube Müdürlügü Karacabey Bölge Trafik Istasyon Amirligi’ne bagli ekipler Bursa-Balikesir karayolu ve Bursa-Izmir otoyolu üzerinde durduklari otobüslerde yolculara yönelik emniyet kemer kullaniminin ne kadar hayati önem arz ettigini emniyet kemerinin mutlaka takilmasi gerektigi konusunda bilgilendirme çalismasinda bulundu.

Denetim ve bilgilendirme çalismalarinda yolcu tasimaciligi yapan otobüs soförleri can ve mal kaybina sebebiyet vermemek için daha dikkatli olmalari gerektigi hatirlatildi. Ayrica denetimlerde otobüs soförlere kural ihlali yapmamalari gerektigi anlatilarak seyir halindeyken cep telefonu kullanilmamasi, hiz limitlerine uyulmasi ve araç kullanim sürelerine uyulmasi konularinda uyarilar yapildi.

Otobüslerde bulunan yolculara ise emniyet kemeri kullaniminin önemi anlatilarak kabin memurlarinin bu konuyla ilgili duyarli bulunmasi hatirlatildi.

Ekipler, otobüs soförlerine yönelik denetim ve kontrollerde bulunarak, kurallara uymayan otobüs sürücülerine yönelik gerekli cezai islem yapildi.
Kaynak: İHA