Klasik Otomobillerle Geçmise Yolculuk

Konya’da düzenlenen ‘Klasik Otomobil Sergisi’ kapilarini otomobil tutkunlari için açti. Meram’da 3 gün boyunca nostalji rüzgari estirecek sergide bulunan birbirinden degerli yaklasik yüz araç meraklilarini bekliyor.

Klasik Otomobillerle Geçmise Yolculuk
Meram Ilçe Belediyesi ile Konya Klasik Otomobilciler Dernegi tarafindan organize edilen tutkunlarinin heyecanla bekledigi ‘Klasik Otomobil Sergisi’ Meram Belediyesi 80 Binde Devr-i Alem Parki otoparkinda açildi. Açilisa Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, AK Parti Meram Ilçe Baskani Mustafa Dolular, AK Parti Meram Kadin Kollari Baskani Serpil Yurdaisik, Konya Klasik Otomobilciler Dernegi Baskani Muammer Deveci ve dernek yöneticileri ile klasik otomobil severler ve vatandaslar katildi.

Otomobil, traktör ve motosikletlerden olusan yaklasik yüz araçlik sergi renkli görüntülere sahne oldu.

"Otomotiv ve tarimin kalbi Konya’da anlamli bir sergi”

Klasik tutkunlarina 3 gün boyunca devri klasik ve devri nostalji yasatacaklarindan dolayi duydugu memnuniyeti dile getiren Konya Klasik Otomobilciler Dernegi Baskani Muammer Deveci, klasik otomobil sevdasinin maddi bir tutku olmadigini belirterek, “Bu sevgi, imkansizliklar içinde bilgisayar ya da takim tezgahi olmadan ortaya konan gayret, azim, düsünce, emek ve göz nuruna duyulan sayginin bir ifadesidir” diye konustu.

Ayrica ‘tarihin tekerrürden ibaret oldugunu’ hatirlatan Deveci, sözlerini söyle sürdürdü:

“Geçmisini bilmeyen gelecegini yönlendiremez. Burada üç gün boyunca gençlerimizi ve hemsehrilerimizi geçmise bir yolculuga çikarip, geçmisi tanitarak onlara gelecekle ilgili bir yön verirsek bu bize en büyük kazanç olacaktir. Otomotiv sektörünün ve tarimin kalbi olan Konya’da klasik otomobillerin ve traktörlerin sergilenmesi de oldukça anlamlidir. Tüm bu güzellikleri insanimizla bulusturan Baskan Mustafa Kavus’a sükranlarimi sunuyorum.”

“Klasik otomobiller özel bir tutkuyu hep birlikte yasatiyor”

Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus ise klasik araçlarin sadece teknolojik hatiralar degil, kendilerine özgü tasarimlari, estetik çekicilikleri ve döneminin teknolojisinin müthis birer örnegi olduguna vurgu yapti. Bu dünyanin, bir tutkunun, bir yasam tarzinin ve hatta bir kimligin ifadesi oldugunun altini çizen Baskan Kavus, “Klasik otomobillerin büyüsü sadece dis görünüsleriyle sinirli degil. Her birinin ayri bir hikayesi var her biri ayri bir dönemi ve hatta bir kültürü temsil ediyor. Klasik otomobiller, bizi sadece bir yerden baska bir yere götürmüyor, bir zaman makinesi gibi geçmise yolculuk ettiriyor. Meram Belediyesi tarafindan bu yil ikincisini düzenledigimiz sergi, bizim için de; ‘Bir tutkuyu birlikte yasamak’ anlami tasiyor. Bu etkinlik sayesinde sizler eserlerinizi sergileme firsati yakalarken bizler de maziye nostaljik bir yolculuk yapiyor, geçmisi animsiyoruz” ifadelerini kullandi.

Otomobil sahipleri gördükleri ilgiden bir hayli memnun kaldi

Konya Klasik Otomobilciler Dernegi Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Solak da, sergide insanlara görsel bir sölen sunduklarini ifade etti.

Klasik otomobil sevdasinda yas araliginin olmadigini belirten Solak, “Herkes bu araçlari seviyor. Herkesi geçmise götürüyor. Sergimize tüm Konya’yi bekliyoruz” diye konustu.

Konya Klasik Otomobilciler Dernegi Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi Kemal Koyuncu da, klasik tutkusunun erken yasta basladiginin altini çizerek, “Biz bunlari araç olarak degil birlikte hatiralar biriktirdigimiz dostlarimiz gibi görüyoruz. Insanlardan ilgi görmesi de çok güzel. Bizleri ortak bir paydada bulusturuyor” dedi.

Mikrofonlara konusan klasik otomobil sahipleri ise klasik otomobil sevgilerini ve tutkularini anlatirken, vatandaslar da nostalji yasamalarindan dolayi duyduklari mutlulugu dile getirdi.

Ziyaretçiler sergiyi hafta sonunda da gezebilecek

Meram Belediyesi ve Konya Klasik Otomobilciler Dernegi isbirligi ile gerçeklestirilen sergi hafta sonunda da 10.00 ile 19.00 saatleri arasinda ücretsiz gezilebilecek. Sergiye toplu ulasim araçlariyla gelenler için de gün boyu Meram Otobüs Son Durak’tan servis hizmeti saglayacak Meram Belediyesi, sergi çerçevesinde olusturulan alanda ayrica çocuklar için de çesitli etkinlikler düzenliyor.
Kaynak: İHA