Belediyelere Rüsvet Operasyonunda Servet Çikti

Adana’da Seyhan ve Çukurova belediyelerine düzenlenen rüsvet operasyonunda evlerde yapilan aramalarda adeta servet çikti.

Belediyelere Rüsvet Operasyonunda Servet Çikti
Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Subesine bagli Mali Büro Amirligi ekipleri, Seyhan ve Çukurova belediyeleri hakkinda yürütülen ‘rüsvet’, ‘resmi belgede sahtecilik’ ve ‘imar yolsuzlugu’ sorusturmasi çerçevesinde 61 kisiyi tespit etti. Savciligin süpheliler hakkinda gözalti karari vermesinin ardindan harekete geçen ekipler, safak vakti yapilan operasyonlarda aralarinda Çukurova Belediyesi eski baskan yardimcisi, eski imar ve suan ki imar müdürü ile çalisanlarin bulundugu, Seyhan Belediyesi baskan yardimcisi ve imar müdürü de olmak üzere toplam 60 süpheliyi gözaltina aldi.

Süpheliler, adli tip birimindeki saglik kontrollerinin ardindan sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Adreslerde ve belediye binalarinda arama yapilirken süphelilere ait 112 tasinmaza ve 37 araca tedbir uygulandi.

Servet çikti

Öte yandan, süphelilerin evlerinde yapilan aramalarda bin 980 gram has altin, 1 kilogram gümüs külçesi, 4 milyon 100 bin liralik ziynet esyasi, 11 bin 370 Dolar, 5 bin 700 Euro, 17 bin 50 Türk Lirasi, 1 adet tabanca ele geçirildi.

Süphelilerin emniyetteki sorgularinin sürdügü, firari 1 sahsin ise yakalanmasina yönelik çalismanin devam ettigi ögrenildi.
Kaynak: İHA