Baskan Çömden, 'Kuyucak Belediyesi Olarak Her Zaman Yanlarinda Olacagiz'

Aydin’in Kuyucak ilçesinde önceki gün meydana gelen yanginda zarar gören gida isletmesini ziyaret eden Baskan Çömden, isletme yöneticilerine ve çalisanlarina geçmis olsun dileklerinde bulundu.

Baskan Çömden, 'Kuyucak Belediyesi Olarak Her Zaman Yanlarinda Olacagiz'


Önceki gün elektrik kontagindan çiktigi iddia edilen gida isletmesinin depo kismindaki yanginin yaralari sarilmaya devam ediyor. Yaklasik 22 ülkeye kuru incir ihracati yapmakta olan Türkiye’nin en büyük incir ihracatçilari arasinda yer alan Çevik Incir firmasindaki yanginin yankilari sürüyor. Ihracatçi firmanin ana binasi bitisigindeki depo kisminda meydana gelen ve deponun tamaminin kül olmasi ile sonuçlanan yanginin ardindan geçmis olsun ziyaretleri de araliksiz sürüyor. Protokol üyelerinden ihracatçi firmalarin yetkililerine kadar her dakika ziyaretçilerini agirlayan firma sahipleri Ali Çevik ve oglu Mehmet Çevik, kendilerini aci günlerinde yalniz birakmayan herkese çok tesekkür ettiler.

“Firmamizin yanindayiz”

Yangin anindan itibaren sik sik firma yöneticileri ve çalisanlarini ziyaret ederek ihtiyaçlarini gidermeye çalisan Kuyucak Belediye Baskani Mehmet Çömden: “Firmamiz 2 gün önce yangindan zarar görmüstü. Kendilerine sürekli olarak ziyarette bulunarak ihtiyaçlarini gidermeye çalisiyoruz. Tabi ki isletmemiz ihracatçi bir firma ve incir ihracati yaptigi ülkelere olan taahhütlerini yerine getirebilmesi için gerekeli destegi veriyoruz. Firmamiz bölgemiz ekonomisine ve istihdama büyük katki saglayan Türkiye’deki en büyük incir isleme tesislerinden bir tanesi. Bu yangindan dolayi üzgünüz ama can kaybi olmamasi tesellimiz. Geçtigimiz günlerde oldugu gibi bugün de isletmemiz çalismaya devam edecek. Biz de Kuyucak Belediyesi olarak her zaman yanlarinda olacagiz. Sezonda bin 500 tondan fazla bölgenin kuru incirini ihracat yaparak katma deger elde ediyorlar. Isyeri çalisanlari da burada olduklari için çok mutlu. Kendilerine tekrardan geçmis olsun dileklerimizi iletiyor ve bundan sonraki is hayatlarinda da basarila diliyorum” dedi.



“Allah herkesten razi olsun”

Isletme kurucularindan Ali Çevik, aci günlerinde kendilerini yalniz birakmayan herkese çok tesekkür ederek: “Allah herkesten razi olsun. Aci günümüzde bizi yalniz birakmadilar” dedi.



“22 ülkeye ihracat yapiyoruz “

Isletmenin Genel Müdürü Mehmet Çevik de konusmasinda yanginin ana iletmeye ulasmadan canla basla çalisanlar sayesinde söndürüldügünü ifade ederek: “Yangini küçük bir kayipla atlattik. Yaklasik 22 ülkeye ihracat yapiyoruz. 200 civarinda çalisanimizla 9 ay üretim yapiyoruz. Yanginda Allahtan ana binamiz, makinelerimiz ve en önemlisi bir tek çalisanimizin bile kilina zarar gelmedi. Çalisanlarimizin ve dostlarimizin manevi gücü ile bu felaketi ucuz atlattik. Bundan sonra daha dikkatli sekilde çalismaya devam edecegiz. Yanginin ardindan bugün üretime yeniden basladik. Ancak depo kisminda bulunan mutfak ve yemekhanemiz zarar gördügü için belediye baskanimizin destegi ile geçici mutfak ve yemekhane kurarak çalisanlarimizin hizmetine açtik. Sayin Baskanimiz Mehmet Çömden ve ekibine çok tesekkür ediyoruz. Bazi basin kuruluslarinda yer aldigi gibi isletmemizin büyük zarar gördügü ve üretim yapamayacagi haberleri de yanlistir. Görüldügü gibi üretimimiz devam ediyor ve ihracat hedeflerimiz de gerçeklestirilecek” dedi.

Kaynak: İHA