Yasar Üniversitesi Erisilebilirlik Bayragini Aldi

Yasar Üniversitesi, Yüksekögretim Kurumu (YÖK) tarafindan her yil verilen “Engelsiz Üniversite Bayrak ve Nisan Ödülleri” çerçevesinde, sekiz akademik birimi için “Mekanda Erisilebilirlik Turuncu Bayrak” ödülüne layik görüldü.

Yasar Üniversitesi Erisilebilirlik Bayragini Aldi
Yüksekögretim Kurumu (YÖK) Baskanligi tarafindan egitimde firsat esitligini her düzeyde saglayabilmek amaciyla her yil "Engelsiz Erisim" ve "Engelsiz Egitim" basliklariyla “Engelsiz Üniversite Bayrak ve Nisan Ödülleri” veriliyor.

Yasar Üniversitesi, 2023 yilinda 8 akademik birimi için “Mekanda Erisilebilirlik Turuncu Bayrak” ödülünü almaya hak kazandi. Bu çerçevede ödül alan akademik birimler; Lisansüstü Egitim Enstitüsü, Hukuk Fakültesi, Insan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Isletme Fakültesi, Uygulamali Bilimler Yüksekokulu, Adalet Meslek Yüksekokulu, Meslek Yüksekokulu ve Yabanci Diller Yüksekokulu oldu. “Mekanda Erisilebilirlik Turuncu Bayrak” ödülü Yasar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Baskani Ahmet Yigitbasi, Rektör Prof. Dr. Levent Kandiller, senato üyeleri ve Engelli Ögrenci Birimi temsilcilerinin katilimiyla senato toplantisinda takdim edildi.

Yasar Üniversitesi, YÖK tarafindan ödüllerin verildigi ilk yil olan 2018 yilinda da mekanda erisim (turuncu bayrak) ve egitimde erisim (yesil bayrak) kategorilerinden en fazla ödül alan üniversite olmustu. Mütevelli Heyeti Baskani Ahmet Yigitbasi, “Yasar Üniversitesinde engelli veya özel gereksinimli ögrencilerin; esit egitim hakki geregi pozitif ya da negatif ayrimcilik gözetilmeksizin, ögrenimleri sirasinda karsi karsiya kaldiklari sorunlara kalici çözümler üretilmesi esas aliniyor. Ögrencilerin, kampüs alaninda erisim ve ulasilabilirliklerini saglamak üzere alan düzenlemeler bulunuyor. Gerek ögrencilerin ve personelin farkindaligini gerekse toplumsal farkindaligi artirmak üzere çalismalar yapiliyor. Yeni kampüs yapilanmasi çerçevesinde, binalar engellilerin egitime erisimine uygun olarak insa ediliyor” diye konustu.

Yasar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Levent Kandiller ise, “Kampüsümüzde basta özel gereksinimli ögrenciler olmak üzere çalisanlarimizin da öncelikle ulasimini, erisilebilirligini artirmak üzere yillardan beri iyilestirmeler yapiyoruz. Biz bu ödüllerin ve nisanlarin verildigi tarihten itibaren araliksiz bunlari aliyoruz. Özellikle yeni teknolojik binalarimizda bu durumu gözetiyoruz. Engelli ögrenci birimimiz bulunuyor. Kayittan itibaren ögrencilerimizin kendi durumlarina göre müfredatlarinda degisiklik yapiyoruz. Bu ögrencilerin ders aldigi siniflari özenle seçip yillik ders çizelgesini ona göre olusturuyoruz. Sinavlarda yine engel durumlarina göre hak ettikleri özel uygulamalari onlara sagliyoruz. Çalisanlarimiz için de yine erisilebilirligi artirmak adina uygulamalarimiz devam ediyor, ayni zamanda durumlarina göre özel izin haklarini kullandiriyoruz. Mutlu bir kampüs yasantisi içerisindeler, ayrim gözetmiyoruz. Bazi fakültelerin önünde ekranlar var, ögrencilerimiz, bu ekranlar sayesinde bölüm akademisyenlerine sanal olarak da ulasabiliyorlar. Binalarimizi yeniledikçe ulasilabilirlik konforu daha da artiyor. Yeni binalar tasarlanirken uygun halde tasarlaniyor” dedi.

Kaynak: İHA