Saglam Biraktigi Babasini O Halde Görünce Soke Oldu

Sivas’ta özel bir rehabilitasyon merkezinde kalan yasli adam iddialara göre siddete maruz kaldi. Yasli adamin yakinlari suç duyurusunda bulunarak olayin arastirilmasini istedi.

Saglam Biraktigi Babasini O Halde Görünce Soke Oldu
Belçika’da yasayan Önder Polat, yaklasik 3 ay önce babasi Ismet Polat’i (83) alarak iyi gelebilecegini düsünerek Sivas’ta özel bir rehabilitasyon merkezine teslim etti. Iddialara göre burada yasli adam darp edildi. Önder Polat, merkezin yasli adami darp edildikten 2 gün sonra taksi ile hastaneye götürdügünü ileri sürdü. Durumdan süphelenen yasli adamin oglu darp raporu aldi. Darp raporunda ise yasli adamin yüzündeki yaralarin kabuk bagladigi ve kapandigi ifade edildi. Babasinin durumunun kritik oldugunu belirten Polat, hastanede tedavi gördügünü belirterek suç duyurusunda bulunduklarini söyledi.



“Korkunç manzara ile karsilastik”

Yasli adamin oglu Önder Polat, babasinin bakimevinde darp edildigini iddia ederek, “Babami Belçika’dan Sivas’a özel bakimevine getirdik. Özel bakim ihtiyaci oldugu için bakimevine verdik. Buraya verildikten kisa bir süre sonra benimle irtibata geçip babamin tansiyonunun düstügü ve üzülecek bir sey olmadigini söylediler. Içime bir süphe düsüp bir arkadasa yönlendirdigimde yüzündeki yaralar ve korkunç manzara ile karsilasiyoruz. Durumunu arastirdigimizda bunun bir hasta tarafindan yapildigi söyleniyor. Içim rahat etmedi ve ben arastirmalara devam ettim. Sosyal medyada paylastim ve bunlarin arastirilmasini istedim. Olayda hasta tarafindan degil bakicilar tarafindan darp edildigini düsünüyorum” dedi.



“Birisine saldiracak veya karsi tarafa siddet uygulanacak birisi degil”

Polat, babasinin birisine saldiracak veya karsi taraftan siddet uygulanacak birisi olmadigina deginerek, “Benim istegim bu yerin arastirilmasi, incelenmesi. Orada daha zavalli yasli insanlara siddet uygulanmamasi. Bakimevlerinin görevi o insanlara iyi bir muamele yapilmasi. Babam su an Numune Hastanesi’nde yatmakta. Burnundan özel hortum ile besleniyor durumu kritik. Gayet saglikli bir sekilde gitti. Bazen bagiriyor bir de yürümede takilmalar oluyordu. Birisine saldiracak veya karsi taraftan siddet uygulanacak birisi degildi. 6’nci ayin 19’unda Belçika’dan getirdik” diye konustu.



“Siddet varsa bunlar örtbas ediyor”

Polat, babasina yapilan siddetin örtbas edildigini söyleyerek, “Ayin 20’sinde evden teslim aldi götürdüler. Olay 22’sinde gerçeklesti. Olaydan iki gün sonra hastayi kaybedeceklerinden korktuklari için taksi ile hastaneye götürdüler. Bu çok yanlis bir sey, kabullenemiyoruz. Elimde gördügünüz darp raporu. Bu Numune Hastanesi’ne ilk götürüldügünde yapilmis. Raporda açik bir sekilde yaralarin kapandigi, kabuk bagladigi yaziyor. Siddet varsa bunlar örtbas ediyor. En açik delili budur. Bu isin pesini birakmayacagim. Ben Türk hukukuna güveniyorum, bunun arastirilacagina inaniyorum. Insallah öyle de olur” seklinde konustu.



“Ben görünce soka girdim”

Ismet Polat’in esi Sengül Polat ise, kocasini görünce soka girdigine deginerek, “Ben görünce soka girdim. Telefon ettim gelip görecegim dedim. ‘Yok teyze 15 gün sonra geleceksin alismasi lazim’ dediler. Hâlbuki darp edilmis. Sonra telefon ettiler hastaneye gitmemi istediler. Ne oldugunu sordugumda tansiyonunun düstügünü söylediler. O sekilde aldilar taksinin içerisine koyup geri götürdüler” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA