Korsan Turist Tasirken Yakalandi, Müsterisine 'Bugün Yok, Polis Beni Yakaladi, Yapacak Bir Sey Yok' Dedi

ANTALYA – Antalya’nin Manavgat ilçesinde korsan turist tasimaciligi yapildigi ihbari harekete geçen ekipler, korsan tasimacilik yaptigi belirlenen ve içerisinde 2 kadin turist bulunan araç 15 günlügüne trafikten men edilirken, araç sürücüsü ve araç sahibine 8 bin 192 TL para cezasi kesildi. Araca binmekte israr eden bir turist ile Türkçe anlasmaya çalisan araç sürücüsü “Bugün yok. Polis beni yakaladi. Yapacak bir sey yok” diye konusurken, polisin kendisini yakaladigini anlatabilmek için ellerini kelepçelenmis gibi gösterdigi görüldü.

Korsan Turist Tasirken Yakalandi, Müsterisine 'Bugün Yok, Polis Beni Yakaladi, Yapacak Bir Sey Yok' Dedi
Antalya-Alanya D-400 Karayolu Sorgun Mahallesi’nde Manavgat Çevreyolu üzerinde bulunan alisveris merkezine hususi araçlarla korsan tasimacilik yapilmak suretiyle turist getirildigi ihbari Manavgat Emniyet Müdürlügü Trafik Denetleme Büro Amirligi ekiplerini harekete geçirdi. Alisveris merkezi önüne gelen trafik ekipleri, sikâyete konu 34 DZM 021 plakali hafif ticari araç içerisinde alisverisini yapmis, ellerinde posetler bulunan 2 kadin turist oldugunu belirledi. Araç sürücüsü Mehmet Emin Ü.’den aracin evraklarini isteyen trafik polisleri, araç sürücüsüne hususi araç ile turist tasimaciligi yapilamayacagini belirtirken, araç sürücüsü aracin sahibi olan firmanin deri magazasi oldugunu, bu turistleri para karsiligi degil deri magazasinin müsterisi oldugu için alisveris merkezine getirdiklerini, bu isten ticari bir kazançlarinin olmadigini iddia etti. Araç sahibinin ceza uygulanmamasi için çabalari sonuç vermezken, korsan tasimacilik yaptigi belirlenen hafif ticari araç 15 günlügüne trafikten men edilerek yediemin otoparkina çekilirken, araç sürücüsü ve araç sahibine toplam 8 bin 192 TL para cezasi uygulandi.

“Polis beni yakaladi”

Trafik polislerinin cezai islem uygulamasi sirasinda aracin yanina gelen çok sayida turist araca binmek isterken, yabanci dilinin olmadigini belirten ve gülmeyi ihmal etmeyen araç sürücüsü Mehmet Emin Ü. turistlere, “Bugün tasima yok, polis beni yakaladi. Yapacak bir sey yok” diye konustu.

Araç sürücüsünün cep telefonundan görüntülü aradigi bir kisiye sürekli trafik polislerini göstermesi dikkatlerden kaçmadi. Trafik polislerinin islem yaptigi sirada telefonla bir yerleri arayan araç sürücüsü, kendisinin yakalandigini belirterek turistleri götürmek için araç göndermelerini istedi. Trafik polislerinin olay yerinden ayrilmasinin ardindan yakalanan araçla ayni renk ve modelde bir baska aracin turistleri götürmek üzere geldigi gözlendi. Araç içerisinde üzerinde TIP yazan bahsis kutusunun olmasi dikkatlerden kaçmadi.
Kaynak: İHA