Izmir'de Adliye Önündeki Çatismayla Ilgili 20 Süpheli Adliyede

Izmir’in Bayrakli ilçesinde, 1 kisinin öldügü 4 kisinin de agir yaralandigi adliye önündeki bir restorandaki çatismayla ilgili gözaltina alinan 20 süpheli adliyeye sevk edildi. Öte yandan olayda yaralanan 2 süphelinin de hastanedeki tedavisinin ardindan adliyeye sevk olacagi ögrenildi.

Izmir'de Adliye Önündeki Çatismayla Ilgili 20 Süpheli Adliyede


Olay, 25 Eylül saat 12.00 siralarinda, Izmir adliyesi önünde bulunan bir restoranin 2’inci katinda meydana geldi. Agir Ceza Mahkemesi’nde davalarinin bulundugu husumetli iki grup, adliye karsisinda bir restoranda birbirlerini görünce silahli çalisma basladi.

Ardi ardina gelen silah sesleri üzerine cadde üzerindeki vatandaslar korkuyla kaçmaya baslarken, bölgeye çok sayida polis ve saglik ekibi sevk edildi. Polis ekipleri olaya karisan süphelileri tek tek tespit edip yakalama çalismalarini sürdürürken, çatisma sonrasi çok sayida yarali oldugu bilgisi geldi. Bölgeye gelen saglik ekipleri tarafindan yaralilar çevre hastanelere kaldirilirken, bölgede genis güvenlik önlemleri alindi. Meydana gelen çatisma ani ve yaralilarin bölgeden götürülüsü, vatandaslar tarafindan da cep telefonu kamerasiyla görüntülendi. Meydana gelen çatismada, 20 yasindaki Umut Ertek olay yerinde yasamini yitirdi. Ayni olayda, C.B. (24), S.Ç. (35), E.B.I. (20), ve S.A.M.’nin (23) agir yaralandigi ögrenildi.

Olayi baglantisi ortaya çikmisti

16 Kasim 2020’de Karabaglar ilçesi Inönü Caddesi’nde çikan silahli çatismanin arasinda kalan motosikletli kurye Sadullah Serkan Kara (32) ve baska bir otomobildeki Lokman Çakir (40) yasamini yitirmisti. Husumetli gruplar, bu olaya iliskin Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen dava için Izmir Adliyesi’ne gelmis ve davanin durusmasi görülürken, durusma salonuna girmeyen taraflardan bazilari bir restoranda karsi karsiya gelmis, silahla çatismislardi.

20 süpheli adliyede

Olayin ardindan çevredeki kamera kayitlarini inceleyen Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, 2’si yasi küçük 21 kisiyi gözaltina aldi. Olayla ilgili emniyette islemleri tamamlanan süphelilerden 2’si çocuk 20’si, bugün sabah adliyeye sevk edildi. Tedavisi tamamlaninca diger 2 süphelinin de adliyeye sevk olacaklari kaydedildi.
Kaynak: İHA