Istanbul Valisi Gül'den 'Sokak Hayvanlari'na Iliskin Açiklama

Istanbul Valisi Davut Gül, büyüksehir basta olmak üzere ilçe belediyelerinin sokak hayvanlarina yönelik çalismalarini hizlandirdigini belirterek, "Belli bir takvim içerisinde Istanbul’un gündeminde bu sorun da azalmis, kalkmis olacak" dedi.

Istanbul Valisi Gül'den 'Sokak Hayvanlari'na Iliskin Açiklama
Istanbul Valiligi, “Bir Çocuk Bir Dilek” projesiyle maddi geliri yetersiz ailelerin yetim ya da öksüz çocuklarinin üç hayalinden birini gerçeklestirecek. Projenin tanitim toplantisi Istanbul Valiligi’nde düzenlendi.

Toplantiya, siyasi partilerin milletvekilleri, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri ve ilçe kaymakamlari katildi.

Istanbul Valisi Davut Gül, proje tanitiminin ardindan basin mensuplarinin sorularini cevaplandirdi.

“Büyük Türkiye hedeflerimizi sizler gerçeklestireceksiniz”

Çocuklara gönderilecek mektubu okuyan Istanbul Valisi Davut Gül, “Sevgili kardesim; Bu mektubu Istanbul Valisi olarak degil, hizmetkâri olmaktan bahtiyarlik duydugum bu kadim topraklarin bir ferdi, bir agabeyiniz olarak yaziyorum. Sevgi, sefkat ve merhamet; mensubu oldugumuz medeniyetin temel degeridir. Senin o tertemiz yüzünde umut dolu bir tebessüme vesile olabilmek, bizim için en kiymetli kazançtir. En büyük amacimiz, bizlere emanet olan siz evlatlarimizi topragina, vatanina, insanliga faydali bireyler olarak yetistirmektir. Çünkü Sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde baslatilan Türkiye Yüzyili ve Büyük Türkiye hedeflerimizi sizler gerçeklestireceksiniz” dedi.



“Üç dilegini yazmani istiyorum”

Çocuklardan 3 dilek yazmalarini isteyen Gül, “Bu sebeple mektubuma; ‘Gerçeklestirebilecegimiz hayalin, istegin nedir?’ sorusunun cevabi olarak üç dilegini yazmani istiyorum. Cumhuriyetimizin 100. yilinda Istanbul Valiligi olarak ‘keske olsa’ dediginiz bir dilegini yerine getirmek, mutluluguna vesile olmak en büyük arzumuzdur. Hayirseverlerimizin de destegi ile dileklerinizi yerine getirmeyi dört gözle bekliyoruz. Kardesim; Anne ve babanin yeri asla doldurulamaz. Ama sunu biliyoruz ki hepimizin muhakkak mahzun bir tarafi var ve unutmayalim ki mahzunluk mutluluklarin paylasilmasiyla azalir. Sizler, milletimize ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne emanetsiniz. Bu duygularla, basari ve saglikli bir egitim ögretim yili geçirmeni diliyor, gözlerinden öpüyorum” dedi.



“2 gün sonra mektubu elden teslim alacaklar”

Projeyle ilgili bilgi veren Vali Gül, “Sosyal yardimlasma ve dayanisma vakfina kayitli, Istanbul’da yasayan 5 bin 200 yetim ve öksüz evladimiz var. Kaymakamlarimiz ilçelerde koordine edecekler. Sosyal hizmet uzmanlarimiz mektuplari çocuklarimizin evine teslim edecekler. 2 gün sonra da bu mektubu elden teslim alacaklar. Çocuklarimiz hiçbir sinirlamaya tabi tutulmadan 3 tane dilegini yazmis olacak. 3 dileginden bir tanesini de bizler yerine getirecegiz. Bunu yaparken finansmanini tamamladik. Daha katilimci olmasi açisindan çocuklarimiz dileklerini valiligimizin internet sayfasina koyacagiz. Vatandaslarimiz, sivil toplum kuruluslarimiz, dilekleri gerçeklestirmek isteyenler olursa bu katilimi saglamis olacagiz” diye konustu.



“Suriyeli göçmenler kayitli oldugu illere gidiyorlar”

Vali Gül açiklamalarinin ardindan basin mensuplarinin sorularini yanitladi. Istanbul’dan gönderilen göçmenler hakkindaki soruya cevap veren Gül, “Göçmenlerle ilgili Içisleri Bakanligimiz zaman zaman açiklamalar yapiyor. 24 Eylül ile ilgili bizim de basin açiklamamiz oldu. 2 ay bir süre verilmisti. 24 Eylül itibariyle de baska illerde kayitli olan Suriyeli göçmenler kayitli oldugu illere gidiyorlar. Istinasi deprem bölgesi. Hatay’da yasayan birinin su an Hatay’a gitme ihtimali biraz daha zor oldugu için ikinci bir düzenlemeye kadar onlar ayri tutuldu. Digerleri de hangi ilde yasiyorsa gidecekler. Rakamlari da zaman zaman Göç Baskanligimiz, Bakanligimiz açikliyor. Oradan takip edilirse faydali olur” seklinde konustu.



“Istanbul’un gündeminde bu sorun kalkmis olacak”

Sokak hayvanlarinin toplanip kisirlastirilmasiyla ilgili soruyu yanitlayan Gül, “Valiligimizin görevi burada daha çok yetkili kurumlari, sorumlulari, görevlilere bu anlamda motive etmek ve görevini hatirlatmaktir. Büyüksehir basta olmak üzere ilçe belediyelerimize yazili ve sözlü bildirdik. Onlar da çalismalarini hizlandirdilar. Barinaklari olanlar var. Yeni barinaklar yapanlar var. Kapasitelerini yükseltenler var. Belli bir takvim içerisinde Istanbul’un gündeminde bu sorun da azalmis, kalkmis olacak” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA