Ikiz Kiz Kardesler Bitlis'e Matematik Ögretmeni Olarak Atandi

Usakli tek yumurta ikizleri, ilk, orta, lise ve üniversiteyi birlikte okuyarak mezun olduktan sonra Bitlis’teki ayni okulda matematik ögretmeni olarak atanarak göreve basladi.

Ikiz Kiz Kardesler Bitlis'e Matematik Ögretmeni Olarak Atandi
Usak dogumlu tek yumurta ikizleri Ayça Bilgin ile Ayse Bilgin, Cumhuriyet Ilkögretim okulunda ögrencilik yaptiktan sonra simdi ise Tatvan’da bulunan Cumhuriyet Ortaokulunda ögretmenlik yapiyorlar. Usak il merkezindeki Cumhuriyet Ilkögretim okulunda egitim ögretime baslayan ikiz kardesler, ayni ortaokul ve ayni lisede egitimlerini tamamladiktan sonra, Eskisehir Anadolu Üniversitesi Matematik Bölümü’nü tercih ettiler. Ayni yurtta kalarak üniversiteyi Eskisehir’de tamamlayan Ayça ve Ayse isimli ikiz kardesler, 2022 yili KPSS sinavi puan durumuna göre tercih yaptilar. Tercih listesine birinci sirayi yazdiklari Bitlis’in Tatvan ilçesinde ögretmen olarak göreve baslayan ikiz kardesler, ayni okulda görev yapmanin mutlulugu içinde olduklarini belirtti.

Tüm egitim ögretim sürecini birlikte geçirdigi ikiz kardesi ile birlikte ayni okulda görev yapmanin mutlulugunu yasadiklarini söyleyen ikiz kardeslerden Ayse Bilgin, “Ikiziz, su anda Tatvan Cumhuriyet Ortaokulunda matematik ögretmeniyiz. Ikimiz de Usak Cumhuriyet Ilkokulunda okuduk, liseyi de Usak Anadolu Lisesinde egitimimizi tamamladik” dedi.

Ikizlerden Ayça Bilgin, Eskisehir Anadolu Üniversitesi Ilkögretim Matematik Ögretmenligi Bölümünden mezun olduklarini belirterek sunlari söyledi:

“KPSS süreci, atama takvimi ve tercih süreci derken bir zamanlar Usak Ilkögretim okulunda ögrenciyken su anda Tavan Cumhuriyet Ortaokulunda matematik ögretmenligi yapiyoruz. Güzel bir tesadüf halimizden memnunuz” diye konustu.

Ege’den Dogu’ya geldiklerini ifade eden Ayse Bilgin, “Usak, Ege Bölgesinde. Bizim tercih ettigimiz Dogu Anadolu Bölgesi. Tercih sürecinde Dogu Anadolu Bölgesi’ne karar verdikten sonra Bitlis’in Tatvan ilçesini seçtik ve farkli kültürler, farkli yerler görmek için. Çünkü bizim yolumuz daha önce bu bölgeye hiç düsmemisti. Ama su anda çok memnunuz, yeni yerler gördük, yeni insanlar tanidik. Çalistigim okul çok güzel çalisma ortami olan bir okul. Ögretmen arkadaslarimiz çok anlayisli ve hosgörülü, çok yardimseverler. Bizi karistirsalar da ögrencilerle de çok iyi anlasiyoruz. Okudugumuz Cumhuriyet Ilkögretim Okulunda ögretmenlerimiz bizi karistiriyordu. Simdi ise Cumhuriyet Ortaokulunda ögrencilerimiz bizi karistiriyor. Ama keyifli komik anlar yasiyoruz. Beraber ders planlarini planliyoruz, istisare ediyoruz” dedi.

Ikiz ögretmenlerden Ayse Bilgin, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin’den isteklerinin olduklarini belirterek, “Ben atama sürecinden yeni geçtim. Bu sürecin nasil oldugunu biliyorum. O yüzden yeni atama sürecinden geçecek olan arkadaslarimiz için Sayin Cumhurbaskanimiz ve Sayin Milli Egitim Bakanimizdan ögretmenler olarak 2024 Subat ayinda ön görülen atama için ögretmenlerimizin sadece KPSS puanlarinin baz alinmasini rica ediyoruz. Birçok arkadasimizin da istegi de bu, çünkü haklari bu. Simdiden kendilerine tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Yine Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Milli Egitim Bakani Yusuf Tekin’den baska bir isteklerinin oldugunu ifade eden Ayça Bilgin, “Ögretmenler odasinin ücretli ögretmen, sözlesmeli ögretmen, kadrolu ve uzman ögretmen seklide gruplara ayrilmasini dogru bulmuyorum. Bunun son bulmasini rica ediyorum. Çünkü ögretmen ögretmendir” dedi.

Kaynak: İHA