IGSAS, ISO 500 Listesinde Üç Basamak Ilerleyerek 87'Nci Oldu

IGSAS, Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluslari listesinde üç sira birden ilerleyerek 87’nci oldu. Basarili bir yili geride biraktiklarini söyleyen IGSAS Genel Müdürü Ilkay Ünal, “Bir önceki yil oldugu gibi, bu yil da gübre sektörünün en çok satis yapan sirketlerinden olduk. Türkiye’nin en büyük sanayi sirketlerinin yer aldigi listede net satislarda 48’inci siraya yükseldik. Yeni yatirimlarimizla birlikte çok daha hizli bir büyümeye imza atacagiz ve sanayinin liderleri arasindaki yerimizi güçlendirecegiz” dedi.

IGSAS, ISO 500 Listesinde Üç Basamak Ilerleyerek 87'Nci Oldu


Yildizlar Yatirim Holding bünyesinde gübre sektörünün önde gelen sirketlerinden biri olarak faaliyetlerini sürdüren Istanbul Gübre Sanayi (IGSAS), Istanbul Sanayi Odasi tarafindan açiklanan ve Türkiye’nin en büyük sanayi sirketlerinin performansini gösteren ISO 500 2022 listesinde üç sira birden yükselerek 87’nci oldu. 50 yili asan geçmisi boyunca Türkiye sanayisine ve tarimina katki saglamak için üretim ve yatirimlarina devam eden IGSAS, bir önceki yil, ‘100’ler Kulübü’ arasina girerek önemli bir basariyla imza atmisti. Sirket, ayni basarisini geçen yil da sürdürdü ve 87’nci siraya yükseldi.

IGSAS, net satislar siralamasinda ise 52’nci siradan 48’inci sirada yer buldu. Dünya ekonomisinin Covid-19 salgini, jeopolitik gerilimler, yüksek enflasyon gibi sorunlar yasadigi bir yil da büyük bir basariya imza attiklarini belirten IGSAS Genel Müdürü Ilkay Ünal, “ISO 500 listesindeki yerimiz, tüm zorluklara karsin istikrarli büyümemizi sürdürdügümüzün en önemli göstergesi. Zor zamanlarda da çiftçimizin yaninda olduk, en dogru ürünü en dogru sekilde kullanarak verimlerini artirmalarini saglamaya çalistik. Bu çabalarimizin karsiligini da istikrarli bir sekilde büyüyerek aliyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yilinda böylesi bir basariya imza atmaktan büyük gurur duyuyoruz. Tüm is arkadaslarima, paydaslarimiza ve bize her zaman güvenen çiftçilerimize bir kez daha tesekkür ederim” dedi.



Kocaeli, Samsun, Kütahya ve Hatay’da yeni tesisler kuruluyor

IGSAS’in bu yil yeni yatirimlara basladigini da belirten Ünal, sözlerine söyle devam etti: “Ülkemiz tarimi ve sanayisi için çok önemli ürün gruplarinda kapasite artirimi yapacagiz ve tesislerimiz devreye girdiginde ülkemizin ithal etmek zorunda kaldigi bazi ürünleri ikame ederek yurt disina döviz çikisini azaltacagiz. Kocaeli’de yapacagimiz üre yatirimimizla yilda 560 bin ton olan üretim kapasitemize 630 bin ton daha ekleyecegiz. Böylece Türkiye’nin tek üre üreticisi olarak bu alandaki pazar payini ikiye katlayip yüzde 30’a çikararak, yilda 500 milyon dolarlik ithalati ikame etmis olacagiz. Bir diger yatirimimiz ise amonyak tesisi kapasitesine yillik 400 bin ton eklemek olacak. Ayrica Kütahya ve Samsun’da da yeni yatirimlarin hazirliklarini sürdürüyoruz. Samsun’da 220 bin tonluk organomineral ve kompoze gübre tesisimiz, 2024 basinda devreye girecek. Kütahya’da su anda Türkiye’de üretilmeyen farkli, katma degeri yüksek bir gübre üretmeyi hedefliyoruz. Son yatirimiz ise deprem bölgesinin yeniden kalkinmasina destek olmak için alindi. Iskenderun’da 250 bin ton kapasiteli kompoze gübre tesisi kuracagiz. Burada da yasal süreçler bitmek üzere, bu yil içinde insaata, gelecek yil da üretime baslamayi hedefliyoruz. Tüm bu yatirimlarimiz devreye alindiginda Türkiye’nin en büyük gübre üreticisi olacagiz. Gelecek yil sonunda üretime baslamayi planliyoruz.”
Kaynak: İHA