Eminönü'nde Tanimadigi Sahsi Denize Atarak Ölümüne Sebep Olan Saniga 25 Yil Hapis Cezasi

Eminönü sahilinde tanimadigi sahsi denize atarak ölümüne sebep olan Serdal Akar’in yargilandigi davada karar açiklandi. Mahkeme sanigin 25 yil hapis cezasina çarptirilmasina karar verdi.

Eminönü’nde 22 Nisan 2021’de oturdugu sahilde tanimadigi Ahmet Uzun’a yumruk atarak denize düsürüp bogulmasina sebep oldugu gerekçesiyle yargilanan Serdal Akar’in davasi karara baglandi. Istanbul 4. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya tutuklu sanik Serdal Akar Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katilirken, taraf avukatlari durusma salonunda hazir bulundu.

Son savunmasini yapan sanik Akar, “Maktulün yüzme bilmedigini bilmiyordum, çok pismanim” dedi.

Müsteki avukati ise beyaninda maktulün deniz kenarinda otururken kendi halinde istirahat ettigini, saniga karsi herhangi bir eylemi olmadigini belirtti.

Beyaninin devaminda sanik Serdal Akar, çocugu denize atmak istedigini fakat annesi bagirinca atamadigini itiraf ederek, çocugu denize atamayinca maktule yönlendigini söyledi.

Durusmada esasa iliskin mütalaasini açiklayan Cumhuriyet Savcisi, Adli Tip Kurumu’nun raporunda, maktul Ahmet Uzun’un bogularak öldügünün belirtildigi, bu sebeple sanigin eylemi ile maktulün ölümü arasinda bir bag oldugunu söyledi.

Açiklanan mütalaada, sanik Serdal Akar’in ‘kasten öldürme’ suçundan 20 yildan 25 yila kadar cezalandirilmasi talep edildi.

Sanik 25 yil hapis cezasina çarptirildi

Alinan savunma ve beyanlarin ardindan kararini açiklayan mahkeme heyeti, sanik Serdal Akar’in ‘olasi kast ile öldürme’ suçundan 25 yil hapis cezasina çarptirilmasina karar verdi. Heyet, sanik Serdal Akar’in yargilama sürecindeki tutum ve davranislarindan dolayi indirim uygulamadi.

Iddianameden

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, maktul Ahmet Uzun 22 Nisan 2021 tarihinde, Kadiköy iskelesinin yakininda deniz kenarindaki kaldirimda oturdugu, o esnada sanik Serdal Akar’in bir çocugu kucagina aldigi ve deniz kenarindaki kaldirima biraktigi anlatildi. Ardindan sanik Serdal’in maktul Ahmet’in yanina geldigi, aralarinda bir tartisma yasanmadan maktulün yüzüne yumruk attigi ve bacagindan tutarak denize attigi aktarildi.

Iddianamenin devaminda, sanik Serdal Akar’in olay yerinden kaçtigi ve bir saat sonra kiyafetlerini degistirip tekrardan olay yerine geldigi ve polis ekipleri tarafindan gözaltina alindigi belirtildi. Sanik Serdal Akar’in olayin baslangicindan itibaren akil hastasi olduguna dair olusturdugu savunma kurgusuna savcilikça itibar edilmedigi aktarildi. Savcilik, sanik Serdal Akar’in ‘olasi kastla adam öldürme’ suçundan 20 yildan 25 yila kadar hapsini istedi.
Kaynak: İHA