DENIB, Marmomac Fuarinda Dogal Tas Sektörünü Temsil Ediyor

DENIZLI – Denizli Ihracatçilar Birligi (DENIB), Italya’nin Verona kentinde düzenlenen ve 29 Eylül tarihine kadar devam edecek olan Marmomac Fuarinda ikinci kez yerini aldi.

DENIB, Marmomac Fuarinda Dogal Tas Sektörünü Temsil Ediyor


Dogal tas sektörüne yönelik 26-29 Eylül 2023 tarihlerinde Verona/Italya’da düzenlenen Marmomac Fuari’nda Denizli Ihracatçilar Birligi info stant ile yer aliyor. Böylelikle, fuar süresince üye firmalarin toplanti organizasyonlari kapsaminda stant alanini kullanmalarina ve sektör tanitimina olanak sagliyor.

Denizli Milletvekili Sahin Tin, DENIB Baskani Hüseyin Memisoglu ve DENIB Baskan Yardimcisi Ibrahim Uzunoglu firmalari ziyaret ederek basari dileklerini iletti.

Fuarla ilgili degerlendirmelerde bulunan DENIB Baskani Hüseyin Memisoglu, sunlari söyledi:

“Türkiye’den fuarda katilimci olarak 161 firma bulunuyor. Denizli’yi ise 25 firmamiz temsil ediyor. DENIB info standiyla hem üyelerimizin yaninda olmayi hem de stant açmayan ancak fuari ziyaret eden firmalarimiza toplanti alani tesis etmeyi amaçliyoruz. Bildiginiz üzere, Denizli ihracatinda maden sektörünün çok önemli bir yeri var. Maden sektörü, ilimizin toplam ihracatindan yaklasik yüzde 6,5 oraninda pay aliyor. Geçtigimiz sene 280 milyon dolar degerinde dogal tas ihracati gerçeklestirdik. Güncel rakamlara göre ise, ilimizin dogal tas ihracati yilin ilk sekiz ayinda 175 milyon dolara ulasti.”

Islenmis dogal tas ihracatinda zirvedeki yerimizi koruyoruz.

Denizli’nin maden sektörü ihracatinin en dikkat çeken özelliginin yüzde 85 oraninda islenmis dogal tas ihracati yapilmasi oldugunu belirten DENIB Baskani Hüseyin Memisoglu, “2023 yili Ocak-Agustos döneminde Denizli’nin islenmis dogal tas ihracati 146,3 milyon dolar olarak gerçeklesti. Bu rakamla ilimiz, islenmis dogal tas ihracatinda ülke çapinda zirvede yer aliyor. Ilimizden 337 firma 115’ten fazla ülkeye islenmis dogal tas ve traverten ihracati yapiyor. Ülke gruplari bazinda degerlendirdigimizde ise; Kuzey Amerika ülkelerine yüzde 43, Avrupa ülkelerine yüzde 25, Asya ve Orta Dogu ülkelerine yüzde 9, Okyanusya ülkelerine ise yüzde 7 oraninda dogal tas ihracati gerçeklestiriyoruz. Ilimiz dogal tas ihracatçilari güncel trendleri takip ederek, dünya standartlarinda üretim yapiyor. Dünyanin en ünlü merkezlerinde Denizli mermerlerini görmek mümkün. Bu sene 57. kez kapilarini açan Marmomac Fuari’nin hayirli olmasini ve tüm katilimcilar için verimli geçmesini diliyor, fuara ziyaretçi olarak katilan firmalarimizi toplanti organizasyonlari için standimiza davet ediyorum.” dedi.

Kaynak: İHA