Daglik Karabag'dan Ermenistan'a Ulasanlarin Sayisi 65 Bini Geçti

Azerbaycan ordusunun Daglik Karabag’da yasadisi silahli Ermeni gruplara karsi baslattigi operasyonun tamamlanmasinin ardindan gönüllü olarak Karabag’dan Ermenistan’a geçenlerin sayisi 65 bini geçti.

Daglik Karabag'dan Ermenistan'a Ulasanlarin Sayisi 65 Bini Geçti
Azerbaycan ordusunun Daglik Karabag’da yasadisi silahli Ermeni gruplara karsi baslattigi operasyonun tamamlanmasinin ardindan bölgedeki Ermeni ayrilikçilar silah birakmisti. Bu gelismelerin ardindan bölgede yasayan Ermeni siviller, Ermenistan’a dönmek için Daglik Karabag-Kornidzor sinir hattinda geçise devam ediyor. Ermenistan Basbakani Nikol Pasinyan’in Sözcüsü Nazeli Baghdasaryan, dün aksam Ermenistan’a ulasan sivillerin sayisinin 53 bin oldugunu açikladi.

Baghdasaryan, sabah saatleri itibariyle bu sayinin 65 bini geçtigini aktardi.

25 otobüs sinir hattinda

Erivan Belediyesi basta olmak üzere Ermenistan’a bagli sinir kentlerinin idareleri, sinir bölgelerine otobüs tahsis etmeye devam ediyor. Erivan Belediyesi bugün 25 otobüsün sinir hattindaki Kornidzor’a gönderildigi duyururken Ermenistan Saglik Bakanligi’nin da özellikle hastanelerde tedavi görenlerin tahliyesi için ayrica hazirliklara basladigi ögrenildi.

Ermenilere güvenli geçis saglanmisti

Azerbaycan ordusu tarafindan 19 Eylül’de Karabag’da baslatilan ve 24 saat süren terörle mücadele operasyonunun ardindan Ermeni silahli gruplari teslim olmus ve Ermeni nüfus ile Azerbaycanli temsilciler arasinda diyalog süreci baslamisti. Azerbaycan, yasadisi Ermeni silahli gruplarin silahsizlanmayi kabul etmesinden 4 gün sonra, bölgeden Ermenistan’a giden tek yolu Pazar günü açarak Ermenilerin güvenli bir sekilde geçisini saglamisti.
Kaynak: İHA