Cumhurbaskani Erdogan'in Karizmatik Liderligi Seçimleri Kazandirdi

Ulastirma ve Altyapi Bakanligi Diyarbakir 8. Bölge Müdürlügünde Bölge Müdür Yardimcisi olarak görev yapan Dr. Yunus Vuran, 2024’te gerçeklestirilecek olan yerel seçimler hakkinda umutlu oldugunu söyledi.

Cumhurbaskani Erdogan'in Karizmatik Liderligi Seçimleri Kazandirdi
18 yildir kamu kurumunda çalisan, vatandaslara kapisini açan ve su an Ulastirma ve Altyapi Bakanligi Diyarbakir 8. Bölge Müdürlügünde Bölge Müdür Yardimcisi olarak görev yapan Dr. Yunus Vuran, geçtigimiz sene Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i konu edindigi “Karizmatik Liderlik” kitabini çikarmisti. Bu kitaptan çikardigi yorumlar sonucu Cumhurbaskanligi seçimlerinde Sayin Recep Tayyip Erdogan’in tekrar kazanmasi yönünde konusmustu.

Kitabinin 2. baskisini çikaracagini ve önümüzdeki sene gerçeklestirilecek olan yerel seçimlerde AK Parti’nin birçok sehirde tekrar zafere ulasacagini belirten Vuran, Diyarbakir halkinin seçim için heyecanli oldugunu ifade etti.

Kayyum idaresinden önceki dönemlerde kente hizmetlerin neredeyse hiç yapilmadigini, kayyumlarin göreve gelmesiyle beraber kent halkinin refaha kavustugunu dile getiren Vuran, “Adalet ve Kalkinma Partisi (AKP) Genel Baskani ve Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in kisisel özelliklerine baktigimiz zaman kendisinin bir lider oldugunu ve özellikle de liderlik türleri arasinda en çok baskin karakterde görülen karizmatik liderlik özelliklerine sahip oldugunu ifade edebiliriz. Cumhurbaskanimizin siyasi hayatina baktigimiz zaman seçim kariyerine 1975 yilinda Milli Selamet Partisi’nde baslayip, 2002 seçimlerinden bu yana yaklasik 17 seçim zaferini büyük bir çogunlukla kazandigini görmekteyiz. Tabii burada sadece Cumhurbaskanimizin liderlik özelliklerinden sonra kendisine ve bu davaya inanmis gönül adamis dava arkadaslarinin da destegi ve çalismalari ile birer kolektif uyum ve basari içerisinde, halkimizin destegiyle rabbimizin inayetiyle 17 seçimi kazandi. Önümüzde çok önemli bir yerel seçim süreci var. Bu heyecani bütün ülke olarak hissetmekteyiz. Özellikle Diyarbakir’da bunu daha çok hissediyoruz. Çünkü aziz kentimizin halki heyecanli, beklentili ve merakli. Bu meraki giderecek olan da sandik zamani seçim tercih hakkini kullanacak olan halkimizin vatandasimizin takdiridir” dedi.



Dogru adaylarin gösterilmesi ve halkin teveccühü ’kazanamaz’ algisini kirar

Cumhurbaskani Erdogan’in talimatiyla hiçbir ayrim gözetmeksizin Diyarbakir’in her bir kösesine hizmet ve yatirimin yapildigini söyleyen Vuran, “Elazig, Kahramanmaras ve Malatya ilimizin örnegini verecek olursak, oradaki belediyelerde iktidara sahip olan AK Parti belediyeleri görev yapmakta. Görev yaptiklari süre zarfinda halkin yasam standardini yükselten, devletin hizmetlerini ve kaynaklarini dogru ve etkin bir sekilde kullanan bir yerel yönetimler olgusu görürken, Diyarbakir’da ise kayyum idaresinden önceki dönemlerde maalesef bunu görememekteydik. Örnegin çöpler toplatilmamaktaydi, içme sulari tüketilemez haldeydi, yapilan hizmetler yok denecek kadar azdi. Hizmetler belli bir kesime odakli olarak kismen yapilmaktaydi. Ama kayyumlarimizla beraber ve Cumhurbaskanimizin da talimatlari dogrultusunda hiçbir ayrim gözetmeksizin memleketin her bir kösesine, her bir noktasina ilçesine ve köylerine beldelerine kadar hizmetler maksimum seviyede götürüldü. Devletin sefkatli anne eli halkin yüreklerini isitti. Su an içme suyu olmayan hiçbir köyümüz yok. Elektrigi olmayan hiçbir köyümüz, ulasim agi olmayan hiçbir noktamiz, beldemiz yok. Allah’in izniyle dogru adaylarin da burada aday olarak gösterilmesi ile beraber, halkin da teveccühüyle artik bu disaridaki söylem olan ‘AK Parti burada kazanmaz, burasi HDP’nin kalesidir’ gibi yanlis vurguya insallah bir nester vuracagiz. Bundan sonra Diyarbakir’in hak ettigi bir belediye ile halkimiza hükümetimizin, devletimizin ve Cumhurbaskanimizin da destekleriyle çok daha güzel hizmetler yapilacagina inaniyorum” ifadelerini kullandi.

Bagimsiz bir sekilde 3 ilde yaptiklari anketler neticesinde yüzde 90-95 üzerinde seçmenlerin Cumhurbaskani Erdogan’in ülke için bir sans oldugunu, daha uzun dönemler boyunca bu ülkenin basinda olmasi gerektigini belirten Vuran, sözlerini söyle tamamladi:

“En son sahsim olarak ve benim doktora tez danisman hocamin da destekleriyle beraber Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in karizmatik liderlik özellikleri üzerine bir akademik çalisma yapmistik. Makale kitaptan ayri bagimsiz ve bunu sadece Diyarbakir ilimizle degil, Sanliurfa Gaziantep ve Diyarbakir üçlü ilimizden olusan ve yüzlerce seçmenimiz, yüzlerce insanimizla birebir yapmis oldugumuz görüsmeler neticesinde çok güzel akademik çalisma meydana getirdik. Yapmis oldugumuz bu akademik çalismada yüzde 90-95 üzerinde seçmenlerimiz Cumhurbaskanimizin bu ülke için bir sans oldugunu ve daha uzun dönemler boyunca bu ülkenin basinda olmasi gerektigini belirtti.

Onun liderlik özellikleri sayesinde, onun ferasetiyle, gayretleriyle bu ülkenin güzel bir yere geldiginin vurgusunu yaptilar. Bunlar akademik çalisma içerigimizdeki anketlerde de mevcuttur. Ve o makalemizde de yine birçok noktaya da degindik, özellikle Cumhurbaskani Erdogan’in Dünya Ekonomik Forumu Panelinde, dönemin Israil Cumhurbaskani Simon Peres’e tokat niteliginde verdigi “One minute" çikisi ile tüm Islam dünyasinin hakli takdirini bir kez daha kazanmis ve umut olmustur. Yine 15 Temmuz Hain FETÖ darbe girisimi gecesinde Cumhurbaskanimizin liderligi sayesinde milyonlar sokaklara dökülerek ülkemizin kaderini bir kez daha degistirerek birer umut olmustur."
Kaynak: İHA