Sorgun'da Bisiklete Olan Ilgi Her Geçen Gün Artiyor

Yozgat’in Sorgun ilçesinde, bisiklet sporuna verilen önem ve yapilan bisiklet yollariyla birlikte vatandaslarin bisiklete olan ilgisi her geçen gün daha da artiyor.

Sorgun'da Bisiklete Olan Ilgi Her Geçen Gün Artiyor
Sorgun Belediyesi, vatandaslari bisiklet sporuna ve bisiklet kullanimina tesvik etmek amaciyla, ilçede çesitli çalismalar yürütüyor. Bu çerçevede ilçede alt yapisi ile birlikte yenilenen yollara, bisiklet yollari yapiliyor. Bisiklet yollarinin yani sira Sorgun Belediyesi, bisiklet sporu ile ilgili çesitli etkinliklerde düzenleyerek, vatandaslara bisiklet ve kask hediye ediyor.

Sorgun Belediyesi’nin bisiklet sporuna verdigi öneme deginen Baskan Mustafa Erkut Ekinci, ilçede bisiklet kullaniminda son yillarda artis yasandigini söyledi.

Baskan Ekinci, “Sorgun’da, her yastan insanimiz bisiklet kullanmaktadir. Bisiklet, Sorgun’da hem bir ulasim araci hem de bir spor olarak kullanilmaktadir. Trafikte bir ulasim araci olarak bisiklet kullanimi arttikça, araç sürücülerinin trafikte bisikletin de oldugu konusunda farkindaliklari artmistir. Sorgun ilçesinde trafikteki bisikletlilere saygi gösterilmektedir. Sorgun Belediye’mizin bisiklet sporuna verdigi önem ve bisiklet yollari, ilçenin daha yasanabilir bir yer olmasina katki saglamaktadir.” dedi.

Kaynak: İHA