Kazakistanli Psikolog Van Kedilerini Gözlemledi

Van kedilerini ziyaret eden Kazakistanli psikolog Elena Logunova, kedilerin insan psikolojisi üzerinde olumlu etkileri oldugunu söyledi.

Kazakistanli Psikolog Van Kedilerini Gözlemledi
Van YYÜ bünyesinde bulunan Van Kedi Villasi’nda bakimlari titizlikle yapilan kedileri, her yil yerli ve yabanci binlerce turist ziyaret ediyor. Bir tur firmasiyla kentin tarihi ve dogal güzelliklerini görmek için Van’a gelen Kazakistanli psikolog Elena Logunova, Van Kedi Villasi’ni da ziyaret etti. Türkiye’de milli irk olarak tescillenen ve ünü sinirlari asip dünyaya yayilan Van kedilerini seven psikolog Logunova, kedilerin insan psikolojisi üzerindeki etkileri üzerinde bilimsel çalismalar yaptigini belirtti.

Logunova, özellikle kedilerden insana pozitif enerjinin geçtigine dikkat çekti.

“Benim için bir tez konusu oldu”

IHA muhabirine konusan psikolog Elena Logunova, kedi villasini ziyaret ettikten sonra çocuklarin kedilerle iletisimine yönelik gözlemlerinin de tez konusu oldugunu söyledi.

Psikolog Logunova, “Kedilerden insana pozitif enerji geçiyor. Kedilerin gençlerde ve çocuklarda duygusal motivasyon sagliyor. Özellikle çocuk gelisiminde çocuklara iyi moral olmaktadir. Psikolog olarak bu yönde çalismalarim var. Van’da böylesi bir merkezin olmasini basli basina olumlu bulmaktayim. Çocuklarin burada kedilerle iletisime geçmesi ve kedilerden pozitif enerji almasi benim için bir tez konusu oldu. Böylesi bir merkez sadece turistik degil, özelde çocuklara moral veren bir merkez olma görevini de üstlenmis durumdadir” dedi.

Kaynak: İHA