Çankiri'da Mevlit Kandili'nde Eller Semaya Açildi

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed aleyhissalatü vesselamin dünyaya tesrifinin yil dönümü olan Mevlit Kandili, tüm Türkiye’de oldugu gibi Çankiri’nin Çerkes ilçesinde de ihya edildi.

Çankiri'da Mevlit Kandili'nde Eller Semaya Açildi
Tüm Islam aleminde oldugu gibi Çankiri’nin Çerkes ilçesinde Peygamberimiz Hazreti Muhammed aleyhissalatü vesselamin dünyaya tesrif etmesinin yil dönümü münasebetiyle bir dizi program düzenlendi.

Mevlit Kandili dolayisiyla 4. Murat Camii’nde düzenlenen program, Kur’an-i Kerim tilavetiyle basladi.

Mevlid-i Serif’in okundugu, ilahiler ile kaside seslendirildi ve salavat getirilen program dualarla son buldu. Programa kent protokolü ve çok sayida vatandas katildi.



“Insallah bu geceki atmosferi diger günlerde yasariz”

Halkin programa yogun ilgi gösterdigini belirten Camii Imami Ali Riza Turhan, “Günlerden farkli bir gün, Peygamberimiz Hazreti Muhammed aleyhissalatü vesselamin dogdugu gece. Halkimizin katilimi çok yogundu Allah onlardan razi olsun. Ama bunu tek geceye sigdirmak dogru degil. Hayatimizin her aninda kurana ve sünnete simsiki sarilarak neslimize Allah sevgisini asilamazsak ibadetler yerleri böyle programlarda ve namazlarda bos kalir. Camimizi, Islamimizi ve Kuran’imizi garip birakmamak için Allah’a ihtiyacimiz var. Bu gece çok güzel bir geceydi. Insallah bu geceki atmosferi diger günlerde yasariz” dedi.

Kaynak: İHA