AK Parti Grup Baskanvekili Akbasoglu'nun Ahlat Ziyareti

AK Parti Grup Baskanvekili Muhammed Emin Akbasoglu, sehir bulusmalari çerçevesinde geldigi Bitlis’teki programlari sonrasi Ahlat ilçesine ziyaret gerçeklestirdi.

AK Parti Grup Baskanvekili Akbasoglu'nun Ahlat Ziyareti
AK Parti Grup Baskanvekili Muhammed Emin Akbasoglu, Ahlat Belediyesini ziyaret etti. Ahlat Belediye Baskani Abdulalim Mümtaz Çoban ve belediye birim amirleri tarafindan karsilanan AK Parti Grup Baskanvekili Muhammed Emin Akbasoglu, daha sonra Baskan Çoban’in makamina geçti. Burada Akbasoglu’na Ahlat Belediye Baskani Abdulalim Mümtaz Çoban tarafindan Ahlat Bastonu hediye edildi. Belediye ziyareti sonrasi AK Parti Grup Baskanvekili Muhammed Emin Akbasoglu ve beraberindekiler daha sonra Selçuklu Meydan Mezarligi’na geçti. Ahlat Belediye Baskani Abdulalim Mümtaz Çoban burada AK Parti Grup Baskanvekili Akbasoglu’na tarihi Selçuklu Meydan Mezarligi ve Ahlat’in tarihi hakkinda kisa bir bilgi aktardi.

Mezarlik ziyaretinde yaptigi konusmada tarihi ilçe Ahlat’i ziyaret etmekten duydugu memnuniyeti dile getiren Akbasoglu, “Degerli belediye baskanimiz buranin manasini, ruhunu çok güzel bir sekilde özetledi. Buraya bu ruh ve mananin kazandirilmasina iliskin basta sayin Cumhurbaskanimiz olmak üzere bütün emegi geçenlere bir vatandas olarak ta tesekkürlerimi arz ediyorum. Anadolu’nun tapusu olan ve bin yildir bu topraklari yurt edindigimiz bugün 81 vilayetimizle 85 milyon insanimizin tamamini kapsayacak cennet vatanimizin üzerinde bulunmanin bahtiyarligi içerisindeyiz. Cenab-i Hak bu güzelligi bize yasatan ecdadimiza rahmet eylesin, onlari hayirla yad ediyoruz. Ben tabi Çankiri milletvekiliyim. 1071’de dedelerimiz burada bulunmuslar. Buradan at üstünde, deveyle ve yaya olarak 1074’te Çankiri’yi fethetmisler. Karatekin hazretleri Sultan Alparslan’in komutanlarindan bir tanesiydi 1071’te Malazgirt, 1074 Çankiri fethedildi. Dolayisiyla bu yürüyüs bu sekilde devam ede gelmis. Allah’a çok sükür biz o ruh ve manayi bugüne yansitiyoruz. 1071’e 2071 vizyonunu gelistiriyoruz. 1453 Istanbul’un fethine de 2053 yani 600 yil sonra tekrar yeni bir anlam boyutuyla ilelebet bu ruh ve mananin payidar olacagini tüm yetisen gençligimize aktariyoruz. Dolayisiyla sairin ifadesiyle kökü mazide olan atiyim diyor ya iste geçmisten gelecege bu kesintisiz intikali hep beraber bu sekilde sagliyoruz. Bütün milletimizin fertleriyle beraber dogusuyla-batisiyla, kuzeyiyle-güneyiyle hep beraber bir ve beraberiz. Daime bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya hep beraber kardes olmaya ve bütün insanlik için çok daha büyük ufuklar açmaya devam edecegiz. Büyük ve güçlü Türkiye’nin öncülügünde adil ve merhametli yeni bir küresel düzenin bütün insanliga edilmesi mücadelemize durmadan, duraksamadan beraberce sayin Cumhurbaskanimizin önderliginde devam edecegiz” dedi.

Abdurrahman Gazi Türbesi’ni ziyaret eden Akbasoglu ve beraberindekiler daha sonra Adilcevaz ilçesine hareket etti. Akbasoglu’na Ahlat ziyaretinde AK Parti Bitlis Milletvekili Turhan Bedirhanoglu, AK Parti Bitlis Il Baskani Kadir Köstekçi ve partililer eslik etti.
Kaynak: İHA