Yillardir Atil Vaziyette Duruyordu, Yeniden Hayat Buldu

Kastamonu’da yillardir atil vaziyette duran mesire alani, belediyenin girisimleriyle yenilenerek tekrar vatandaslarin hizmetine sunuldu. Mesire alaninda misafir edilen özel bireyler, aileleri ile birlikte eglenceli vakit geçirdi.

Yillardir Atil Vaziyette Duruyordu, Yeniden Hayat Buldu


Kastamonu Belediyesi’nin Devlet Su Isleri (DSI) 23. Bölge Müdürlügü ile yaptigi protokol çerçevesinde, yillardir atil vaziyette duran Karaçomak Baraji mesire alanindaki peyzaj çalismalari tamamlandi. Vatandaslarin kullanimina sunulan mesire alaninda belediye tarafindan özel bireyler ve aileleri için piknik etkinligi düzenlendi.

Etkinlige katilan Vali Meftun Dalli ile Belediye Baskani Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioglu, vatandaslarla yakindan ilgilenerek, sohbet etti.

Vidinlioglu, gazetecilere yaptigi açiklamada, yenilenen mesire alaninin kullanim hakkini 10 yil süreyle DSI’den aldiklarini söyledi.

Mesire alanindaki yapilan çalismalar hakkinda bilgiler aktaran Vidinlioglu, "Mesire alani, Karaçomak Baraji’nin hemen yan tarafi. Burasi DSI Bölge Müdürlügümüzün kullanimindaydi. Epey bir süredir de kullanilmiyordu. DSI’den buranin kullanimini istedik. En sonunda DSI buranin kullanimini 10 yilligina Kastamonu Belediyesi’ne tahsis etti. Önceden sadece Devlet Su Isleri personeli tarafindan kullanilan bir yerdi burasi. Biz bunu halka açmis olduk. Burasi çok kullanilmayacak durumdaydi. Arkada gördügünüz bina her tarafi çamurdu, pencereleri yer yer harabe haline dönmüstü. Burayi epey bir ugrastan sonra hem binayi elden geçirdik hem de yanda gördügünüz kamelya benzeri alani kullanima açik hale getirdik. Birkaç tane ilave yaptik. Burada eksikligi hissedilecek sadece bina olarak vardi ama onun haricinde disaridan gelen vatandaslarimizin da hizmetinde olabilmek adina bir mutfak bölümü ilave yaptik. Çocuk emzirme odasindan, mescidine varincaya kadar hepsini yeniden prefabrik halde insaatini yaptik. Lavabolari ve tuvaletleri elden geçirdik" dedi.



"Bir ay kadar önce kullanima hazir hale getirdik"

Vidinlioglu, mesire alaninin tamamini kullanima hazir hale getirdiklerini ifade ederek, "Her tarafi kullanima hazir hale getirdik. Eksigimiz var mi? Elbette ki birkaç tane eksigimiz var. Iste bu kamelyalarin önlerinde rahatlikla mangallarin yakilabilmesi için bir küçük tugladan örülecek yerler düsünüyorduk ama onlar birazcik zaman alacak diye sezon da bitmesin diye yaklasik bir ay kadar önce kullanima hazir hale getirdik. Burasini açtiktan sonra birtakim etkinlikleri de burada ev sahipligi yapalim hem Kastamonu’daki hemsehrilerimiz bundan haberdar olsunlar hem de bir sosyal hizmeti beraberinde yapalim, sosyal belediyeciligin gereklerini yerine getirelim diye. Bugün de bu anlamda bir etkinligi düzenlemis bulunuyoruz." diye konustu.



"Yavrularimiz ve ailelerimiz mesire alaninda nefes alsinlar istedik"

Özel bireyler için engelsiz yasam merkezi de insa ettiklerini anlatan Vidinlioglu, açiklamasinda sunlari kaydetti:

"Onlar için Engelsiz Yasam Merkezi’ni de insa ettik. Su an çevre düzenlemesi yapiliyor. Insallah önümüzdeki 1-2 hafta içinde orasinin da açilisini yapacagiz. Oranin da bütün plani programi hazir zaten hem ögretmen kadrosu hazir hem de engelli ailelerin de çok büyük oranda istekleri vardi, biz de orayi hizlandirdik. Orayi da kullanima açacagiz. Bugün de o anlamda yavrularimizi birazcik neselendirelim, senlendirelim, aileler de burada mesire alaninda bir nefes alsinlar istedik. Bu anlamda yapilmis bir etkinlik. Katilan ailelerimize hem çocuklarimiza hem de bu konumda çok emegi geçen özellikle sey çalisan personelimize çok tesekkür ediyorum. 2 gündür ben de ögleden sonralari burayi dolastim. Öyle ki hatta dün sabah 9 buçukta bütün her taraf dolmustu. Kimi aileler geri dönmek zorunda kaldi. Insallah o konuyla ilgili de Orman Bölge Müdürlügümüzle konusup alani biraz daha büyütebilirsek daha genis bir alanda hizmet vermis olacagiz. Gönlümden geçen burada bütün Karaçomak Baraji’nin çevresinde bir yürüyüs yolu da tanzim edebilmek çok daha güzel olur ama tabii iste bu hep kanunlarin el verdigi ölçüde. Orman Bölge Müdürlügümüzün buna izin verdigi ölçüde yapilacak olan seyler."

“Böyle bir yer Kastamonu’da büyük bir ihtiyaçti”

Sehir merkezinde "Botanik Park" olarak bilinen alanda da çalisma yürüttüklerini aktaran Vidinlioglu, "60 dönüm civarinda bir yer. Orayi da Özel Idare’den belediyemiz bünyesine tahsis ettik. Insallah orayla ilgili de en kisa sürede kullanima hazir hale getirmek için çalismalarimiz devam ediyor. Millet bahçesinin de öyle zannediyorum bir buçuk ay içerisinde geçici kabul için basvuru olacak. Insallah aralik ayi içerisinde de millet bahçesini de teslim almis olacagiz. Orada da böyle alanlari bulabilirsiniz. Orasi Kuzeykent’te 240 dönümlük bir alan. Çok kisa bir sürede cami çevresindeki yesillendirmelere basliyorlar. Burasi biraz daha sehrin disinda kaliyor hem botanik parki sehrin göbeginde hem de Kuzeykent sehrin göbeginde. Insallah onlari da kullanima açmis oluruz" diye konustu.



"Onlarin aziz hatiralari önüne de saygiyla egiliyoruz"

Etkinliklerin siklikla yapacaklarini kaydeden Vidinlioglu, "Evlatlarimizin, ailelerin gülen yüzlerini görünce bizim de yüzümüz gülüyor. Insallah bu tarz etkinlikleri daha sik yapacagiz. Bu anlamda biliyorsunuz bizim 2 yildir devam ettigimiz Çanakkale gezilerimiz var. Onlarla ilgili de çok olumlu geri dönüsler aldik. Bu topraklar kolay vatan olmadi. Ecdadi hem hayirla hem minnetle hem de dualarla yad ediyoruz. Onlarin aziz hatiralari önüne de saygiyla egiliyoruz. Emanetleri emanetimiz. Bu anlamda gene yavrularimizin, çocuklarimizin bundan pay almalari için ülkenin nereden nereye geldigini görmek için bu konuda aslinda planlarimiz dahilinde agirlikli talep Çanakkale diye geldigi için Çanakkale’ye düzenlemistik ama benim gönlümden geçen özellikle Istiklal harbinin kivilciminin ateslendigi yer Inebolu. Öyle zannediyorum sehrimizde de Inebolu’yu görmeyen çok sayida çocugumuz vardir" dedi.



"Insallah hayirlara vesile olur"

Vidinlioglu, "Orasi yakin oldugu için her zaman yapabiliriz diye öncelikle Çanakkale gezileri yapmistik. Insallah en kisa sürede Inebolu gezilerimizi de yapip orada çocuklar o ortami, atmosferi görsünler istiyorum. Resmi açilis yapmadik ama kullanima hazir hale getirdik. Insallah en kisa zamanda resmi açilisini da yapariz. Kamuoyu bu konuda öyle zannediyorum yeterince bilgilendi ki gelen insanlar burada yer bulmakta güçlük çekiyorlar. Insallah hayirlara vesile olur. Böyle bir yer Kastamonu’da büyük bir ihtiyaçti. Biz de bu ihtiyaci karsilamaktan dolayi mutluyuz" degerlendirmesini yapti.

"Bir saatin içinde 90 kisi topladik"

Özel Bireyler ve Aileleri Dayanisma Dernegi Baskani Huriye Boyraz da, evden çikamayan özel bireylerin mesire alaninda bulustugundan dolayi mutlu olduklarini belirterek, "Biz Kastamonu’da bu kadar güzel bir alanin oldugunu bilmiyorduk. Sanki deniz kenarinda gibi hissetti çocuklarimiz. Evden çikamayan özel bireylerimiz için gerçekten bu tür geziler bir velinimet. Onlarin gelirken ki mutlulugu hepimize güç verdi. Bir saatin içinde 90 kisi topladik. ‘Anneler siz götürürsünüz de gelmez miyiz?’ dediler. Yataktaki çocuklarini sandalyeye koyup buraya getirdiler" ifadelerini kullandi.

"Çok tesekkür ediyoruz"

Belediye Baskani Rahmi Galip Vidinlioglu ve esi Ilknur Vidinlioglu’na tesekkürlerini ileten Boyraz, "Bizim ömrümüz çocuklarin sagliklariyla ilgili Istanbul ve Ankara’da yollarda geçti ama artik bu tür imkanlar sayesinde gerçekten nefes aldigimizi ve yasadigimizi hissediyoruz. Onlarin mutlulugu hepimizin mutlulugu. Çok çok tesekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: İHA