Tarihi Sanatoryum Binasi BTSO Ile Yeniden Hayat Buldu

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi (BTSO) Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Burkay, “Bursa Business School, yalnizca Türk is dünyasinin degil yakin cografyanin ve uluslararasi sirketlerin de egitim merkezi olacak” dedi.

Tarihi Sanatoryum Binasi BTSO Ile Yeniden Hayat Buldu
Kirazliyayla Sanatoryum Binasi’nin Cumhuriyet tarihinin en önemli eserleri arasinda yer aldigini ifade eden BTSO Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Burkay, Anitkabir’in mimari Ordinaryus Prof. Dr. Emin Onat ve Türkiye’nin ilk kadin mimarlarindan Prof. Dr. Leman Cevat Tomsu tarafindan ortaklasa tasarlanan yapinin 1949 yilinda sanatoryum olarak hayata geçtigini, ilerleyen yillarda ise farkli hedeflerle kullanildigini ifade eden Baskan Burkay, BTSO olarak 2014 yilinda Tarim ve Orman Bakanligi’ndan yapiyi kiraladiklarini aktardi.

Cumhuriyet Tarihinin En muhteviyatli Renovasyon Projesi

Tarihi Sanatoryum binasinin kullanildigi dönemdeki özensiz müdahaleler ve kullanilmadigi dönemdeki tahribatlarla ciddi ölçüde zarar gören ve yok olma tehlikesiyle karsi karsiya bir yapi oldugunu belirten Baskan Burkay, “BTSO’da göreve geldigimiz 2013 yilinda 16 makro proje hedefi ile yola çikmistik. Bugün 60’tan fazla projeye ulastik. Bu projelerimizden biri de is dünyamiz için egitim merkezi olarak hizmet verecek ve dünyada INSEAD, Wilton Park, Harvard Business School gibi örnekleri olan bir yapiyi kentimize kazandirmakti. Toplam 256 bin metrekarelik bir alanda, Cumhuriyet tarihimizin en muhteviyatli renovasyon projelerinden birini gerçeklestirerek bu essiz yapiyi ‘Bursa Business School’ konseptiyle is dünyamizin ve ülkemizin hizmetine kazandirdik” dedi.

Uludag yeni Davos olacak

Projede mimari ve kültürel mirasa büyük bir hassasiyet gösterdiklerini ifade eden Baskan Burkay, dogal dokuya zarar vermeden ve yeni bir yapi eklemeden restorasyon sürecini tamamladiklarini aktardi. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in “Uludag’i Davos yapalim” vizyonu istikametinde hayata geçirilen projenin Uludag’in marka degerini güçlendirecek çok önemli bir eser oldugunu belirten Baskan Burkay, “Bursa Business School, Bursa’nin en önemli degerlerinden olan Uludag’in sadece kis aylarinda degil yilin 12 ayi boyunca nitelikli turist agirlayan bir cazibe merkezi olmasini saglayacak” seklinde konustu.

“Bursa Business School’u is dünyasina armagan ediyoruz”

Merkezin, tüm sirketler, kurumlar ve is dünyasi kuruluslari tarafindan kullanilabilecegini kaydeden Baskan Burkay, “Bursa Business School’u biz is dünyamiza armagan ediyoruz. Burada is dünyamiz için üst düzey egitimler, sirket toplantilari, ulusal ve uluslararasi düzeyde kongreler, yerli ve yabanci zirve toplantilari düzenlenebilecek. Merkezde otel ve kongre binasi, toplanti ve konferans salonlari, çalisma odalari, sanat galerileri ve kütüphane gibi imkanlarin yani sira klinik ve saglik programlari da olacak. Sadece Türkiye degil Körfez ülkeleri, Türk Cumhuriyetleri, Rusya, Kuzey Afrika ve Avrupa is dünyasinin ve uluslararasi sirketlerin de egitim merkezi olma vizyonuna sahip Bursa Business School, çalisma hayatinin önemli basliklarini içeren egitim-gelisim faaliyetleri yürütecek. Bu tarz merkezler dünyada önemli bir yükselis trendinde. Bursa Business School bu anlamda Türkiye’deki ilk ve tek merkez. Bu merkezin hayata geçmesi bulundugumuz cografyanin en büyük ihtiyaçlarindan birini karsilamis oldu” dedi.

“Sirketler ve üst düzey yöneticiler yeni ekonomiye hazirlanacak”

Tüm dünyada gelisen yeni ekonomi anlayisinin yeni oyunculari ve yeni alanlari beraberinde getirdigini vurgulayan Baskan Burkay, “Özellikle dijitallesme ile birlikte ekonomiye birçok yeni kavram ve yeni anlayis girdi. Bursa Business School iste bu yeni kavramlarin sirketlere aktarilmasi konusunda önemli bir görev üstlenecek. Bursa’daki üniversitelerimizle birlikte Türkiye ve dünya siralamasinda en üst siralarda yer alan üniversitelerle isbirliklerimiz olacak. Burada sirketlerin, özellikle üst düzey yöneticilerin degisen konjonktür ve sartlara bagli olarak bilgilerini güncellemelerini saglayacagiz. Is dünyasi ve sirketlere yönelik özel egitim programlari düzenleyecegiz” diye konustu.

Baskan Burkay, Bursa Business School’u uluslararasi büyük bir etkinlik olan ASE Planetary Congress ile hizmete açtiklarini belirterek, “Gelecek 50 yilda dünyanin ekonomik gelisimine yön verecek ilk 5 alandan birini uzay-havacilik olarak degerlendirdigimiz için GUHEM’i vizyon olarak ortaya koymustuk. Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’nin destekleri, Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin stratejik isbirligi ile hayata geçirdigimiz GUHEM bugün Bursa’yi çok önemli bir noktaya getirdi. Uludag’da 70’in üzerinde astronotun katilimiyla Planetary Congress’i düzenliyoruz. Ülkemizde ilk kez düzenlenen bu tarihi etkinlikte GUHEM ve Bursa Business School gibi projelerin katkisi garipsenemez. Bu projeler tüm dünyada Bursa’ya olan farkindaligi artirdi. Planetary Congress’i düzenleyen ASE-Uluslararasi Uzay Kasifleri Dernegi de bu merkezleri inceledikten sonra Kongreyi Bursa’da yapma karari aldi. Etkinlikte 5 gün boyunca 70’in üzerinde astronot uzay farkindaligini artiracak önemli çalismalar gerçeklestirecek. BTSO olarak bu alanda attigimiz adimlar sadece ülkemizde degil yurt disinda da çok yakindan ve ilgiyle takip ediliyor” dedi.

Kaynak: İHA