Söke Ziraat Odasi Pamukta Fiyat Beklentisini Açikladi

Türkiye’nin en büyük pamuk üretim sahalarindan biri olan Söke Ovasi’nda pamuk fiyatinin açiklanmasi bekleniyor. Bu yil 315 bin dekarda ekimi yapilan pamuk için Söke Ziraat Odasi fiyat beklentisini açikladi. Söke Ziraat Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Tanyeri, fiyatin en az kiloda 24 ila 25 lira beklediklerini açikladi.

Söke Ziraat Odasi Pamukta Fiyat Beklentisini Açikladi


Son günlerde pamuk hasadi hizlanan Söke Ovasi’nda üreticiler hem fiyatlardan, hem de toplama ücretlerinin açiklanmamis olmasindan büyük tedirginlik duyuyor. Söke Ziraat Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mustafa Tanyeri, "Söke Ovasinda bazi bölgelerde pamuk hasadi basladi.

Üreticilerimiz fiyat konusunda endiseli bunun farkindayiz. Su anda net bir rakam yok. Bazi Üreticilerimiz yeni ürünlerini 20 liradan satmis. Bizim istedigimiz fiyat kilo basina en az 24-25 lira çünkü üretici bu sezon çok zor durumda kaldi. Ayrica Agustos ayinda ki asiri sicaklar ve bazi hastaliklar nedeniyle pamukta rekolte düsüklügü olabilir. Buda bizi fazlaca korkutuyor. Insallah kisa süre de fiyatlar açiklanacak. Mazot destegi ve ayçiçek destegi artti. Pamuk 1 lira 60 kurusta kaldi. Orda da büyük sikinti var. Keske pamuk en az 3 lira civarina gelseydi. Gözümüz kulagimiz Ankara’da" dedi.

Kaynak: İHA