Sirbistan Cumhurbaskani Vucic, Kosova'nin Kuzeyinde Güvenligi KFOR'un Saglamasini Talep Etti

Sirbistan Cumhurbaskani Aleksandar Vucic, Kosova’nin kuzeyinde güvenligi NATO’nun Kosova baris gücü KFOR tarafindan saglanmasini talep etti.

Sirbistan Cumhurbaskani Vucic, Kosova'nin Kuzeyinde Güvenligi KFOR'un Saglamasini Talep Etti


Sirbistan Cumhurbaskani Vucic, Quint ülkelerinin (ABD, Ingiltere, Fransa, Italya ve Almanya) Belgrad büyükelçileri, Avrupa Birligi (AB) Sirbistan Delegasyonu Baskani Emanuele Giaufret ve Sirbistan Hükümetinin Kosova Ofisi Direktörü Petar Petkovic ile bir araya geldi. Vucic sosyal medya hesabi üzerinden yaptigi açiklamada, “Sirbistan için en zor anlardan birinde, Quint ülkeleri temsilcileriyle önemli bir görüsme gerçeklestirdim. Sirbistan’in Kosova’daki son gelismelere iliskin pozisyonunu tekrar ortaya koydum ve Kosova’nin kuzeyinde güvenlik meseleleriyle ilgilenme sorumlulugunu Kurti’nin polisi yerine KFOR’un üstlenmesini talep ettim.” dedi.



Vucic, Belgrad’daki Cumhurbaskanligi binasinda gerçeklestirilen görüsmede Kosova’nin kuzeyindeki operasyonda Eulex’in görev almasinin Kosova polisi tarafindan niçin reddedildigi sorusunu da gündeme getirdigini ekledi.

Kosova’da etkisiz hale getirilen Sirplar için yas ilan edildi

Sirbistan ve Bosna Hersek dahilindeki Sirp Cumhuriyeti entitesi hükümetleri, bugün aldiklari kararlarla Kosova’nin kuzeyinde yasanan çatismada Kosova polisi tarafindan etkisiz hale getirilen 4 Sirp için yarin yas ilan etti. Kosova’da Sirplarin yogun olarak yasadigi kesimlerde ise üç günlük yas ilan edildigi açiklandi.
Kaynak: İHA