Petrokimya Sirketi Petkim, BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi'nde

Sürdürülebilirlik performansiyla Petkim, BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’ne dahil oldu. Sirket, endekste yer alabilmek için yapilan hesaplamalarda sart kosulan sürdürülebilirlik ana baslik degerlerinin üzerinde notlar aldi.

SOCAR Türkiye’nin grup sirketlerinden Petkim, sürdürülebilirlik kapsaminda attigi adimlarla, Borsa Istanbul’da islem gören sürdürülebilirlik performansi yüksek, büyük ve likit sirketleri içeren BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’ne girdi.

Yapilan açiklamaya göre, petrokimya sirketi Petkim’in 2022 yili degerlendirmesindeki 45,87 olan genel sürdürülebilirlik notu, yapilan degerlendirmede 70,03 seviyesine çikti. Böylece sart kosulmus sürdürülebilirlik ana baslik not seviyelerini asarak Petkim, petrokimya sektöründe BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’ne dahil olan ilk sirket oldu.

21 Kasim 2022 tarihinden itibaren yayinlanmaya baslayan BIST Sürdürülebilirlik 25 Endeksi’nde yer alacak sirketlerin genel sürdürülebilirlik notunun 70 veya üzerinde, her bir ana baslik notunun 60 veya üzerinde, kategori notlarindan en az 8’inin 50 veya üzerinde olmasi gerekiyor. Sürdürülebilirlik notlari Refinitiv tarafindan saglanan endeks, belirlenen asgari sürdürülebilirlik notuna sahip sirketler arasindan günlük ortalama islem hacmi ve fiili dolasimdaki paylarinin piyasa degeri en yüksek 25 sirket seçilerek olusturuluyor.
Kaynak: İHA