Ölen Bebegini Arsaya Gömen Anne Hakim Karsisina Çikti

Ordu’da, dünyaya getirdigi bebegi evinin yakinindaki bir arsaya gömdügü iddiasiyla yargilanan ve ilk durusmasinda adli kontrol sartiyla serbest birakilan anne, 2. kez hakim karsisina çikti.

Ölen Bebegini Arsaya Gömen Anne Hakim Karsisina Çikti
Olay, Altinordu ilçesi Karsiyaka Mahallesi 933 Sokak’ta 6 Ekim tarihinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir ihbari degerlendiren polis ekipleri, 11 Eylül tarihinde dünyaya gelen kiz bebeginin annesi Bilge Ç.yi (27) gözaltina aldi. Bebegin evde olmamasi üzerine kadini sorguya alan polis ekipleri, kadinin sorgusunda bebegini gömdügü bilgisine ulasti. Kadinin itirafi üzerine evlerinin karsisinda bulunan tarlada arama yapan polis ekipleri, çöp torbasina benzer bir seye konularak gömülen bebegi çikartti. Bebegin cesedi, otopsi için Ordu Adli Tip Kurumu’na gönderildi.

Olayin ardindan sevk edildigi hakimlikçe tutuklanan anne Bilge Ç., delillerin toplanmasi, suç vasfinin degisme ihtimalinin bulunmasi ve tutuklulukta geçirdigi süre göz önüne alinarak ilk durusmasinda adli kontrol sartiyla serbest birakilmisti.

Bugün (26 Eylül 2023) tarihinde davanin 2. durusmasi görüldü.

Durusmada DNA sonucuna göre bebegin babasi oldugu düsünülen S.Ö.’nün müsteki sifatiyla ifadesi alindi. S.Ö. durusmada, kisa bir süre birliktelik yasadiklarini, gebelik sürecinden bilgisinin olmadigini, hamile kalacagini düsünemedigini söyledi.

S.Ö., çocugun kendisine ait oldugunu mahkemede ögrendigini ifade ederek, “Bebege bilerek zarar verdiyse kendisinden sikayetçiyim, ben bebege sahip çikardim" dedi.

Bilge Ç.’nin bebegini bir süre sakladigi binada yasayan komsusu M.K., evin yalitiminin zayif oldugunu, herhangi bir bebek sesi duymadigini, Bilge Ç.’nin hamile oldugunu fark etmediklerini söyledi.



Tanik olarak ifadesi alinan Bilge Ç.’nin babasi H.Ç., “Kizimin gebe oldugunu bilmiyordum. Sezonluk çalistigim için 5-6 ay yaylada kaliyordum. Ayni evde ikamet ederken bir farklilik ve anormallik fark edemedim. Adli süreçten sonra olaydan bilgim oldu" ifadelerine yer verdi.

Bilge Ç.’nin annesi S.Ç., ise kizinin hamilelik sürecini ve gelisen olaylari adli süreçte ögrendiklerini kaydetti.

Alinan ifadelerin ardindan savcilik mütalaasi sunuldu. Mütalaada, öldürmeye kasit olmadigi, ölüm sebebinin belli olmadigi gerekçesiyle ceza verilmemesine yer olmadigini talep etti.

Durusma ileri bir tarihe ertelendi.
Kaynak: İHA