Ögrencilere Mobil Trafik Egitimleri Veriliyor

Yeni egitim ögretim döneminde trafik egitim ve bilincinin artirilmasi için ögrencilere mobil trafik egitim tiri vasitasiyla teorik ve uygulamali egitimler verilmeye baslandi.

Ögrencilere Mobil Trafik Egitimleri Veriliyor
Il Milli Egitim Müdürlügü ve Il Emniyet Müdürlügü isbirliginde verilen egitimlerde trafik kazalarindaki can kayiplarini azaltmak, trafik güvenligi hususunda farkindalik olusturmak ve trafik kurallariyla ilgili bilgilendirme yapmak amaciyla il genelindeki ilkokul ve ortaokul kademelerindeki ögrenciler için çesitli etkinlikler düzenleniyor.

Mahmut Kemal Yanbeg Ilkokulu bahçesinde düzenlenen etkinliklerde ögrencilere tir içinde teorik, açik alanda ise uygulamali egitimler veriliyor. Tirdaki mobil sinifta trafik egitimi gören ögrenciler, trafik isaretlerinin yer aldigi alanda ise trafik polisleri esliginde uygulamali trafik egitimleri görüyor.

Bayburt Valisi Mustafa Eldivan, uygulama alanini ziyaret ederek trafik egitimleri hakkinda görevlilerden bilgi aldi. Iki gün boyunca sürecek egitimleri yerinde takip eden Vali Eldivan, ögrencilerle bir süre sohbet ettikten sonra ögrencilere bilgilendirme brosürleri dagitti.

Vali Mustafa Eldivan’a ziyaretleri esnasinda Milletvekili Orhan Ates, Il Emniyet Müdürü Nihat Uzun ve Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Mehmet Güven de eslik etti.
Kaynak: İHA