Kendilerini Üst Düzey Kamu Görevlisi Gibi Gösteren Dolandiricilik Sebekesi Çökertildi

Agina düsürdükleri kisilere kendilerini üst düzey kamu görevlisi olarak tanitan ve bu yöntemle dolandiricilik faaliyetleri yürüten sebekeye yönelik Ankara merkezli 4 ilde icra edilen es zamanli operasyonda 7 süpheli gözaltina alindi.

Kendilerini Üst Düzey Kamu Görevlisi Gibi Gösteren Dolandiricilik Sebekesi Çökertildi
Ankara Il Emniyet Müdürlügü Mali Suçlarla Mücadele Subesi ekipleri, tuzaga düsürdükleri vatandaslara kendileri bürokrat, kamu görevlisi gibi sifatlarla tanitarak nitelikli dolandiricilik yapan 7 süpheliyi tespit etti. Sahislari yakalamak için çalisma baslatan ekipler, teknik ve fiziki takibin ardindan Ankara merkezli 4 ilde gerçeklestirdikleri es zamanli operasyonda süphelilerin tamamini yakalayarak gözaltina aldi. Yapilan aramalarda ise çok sayida silah, telsiz, sahte basin ve polis kimlik kartlari ve özgeçmis dosyalari ele geçirildi.

Kendilerini bürokrat gibi tanitmislar

Gözaltina alinan süphelilerin; devlet büyüklerinin adini kullanarak, bürokraside üst düzey tanidiklarinin olduklarini söyleyerek ya da kendilerini kamu görevlisi olarak tanitarak ise koyma vaadiyle maddi menfaat sagladiklari ve dolandiricilik eylemleri içerisinde olduklari ögrenildi. Zanlilarin ayni zamanda kendilerini milletvekili, binbasi gibi sifatlarla tanittiklari, vatandaslara para karsiliginda çesitli devlet kurumlarinda is vadettikleri, suça konu eylemlerini logosunda devlet kurumlarina ait sembolleri kullandiklari dernek çatisi altinda gerçeklestirdikleri, kendilerini çevrelerine devlet görevlileri tarafindan vazifelendirilmis gibi lanse ettikleri, Türkiye genelinde teskilatlanmaya çalistiklari aktarildi. Içerisinde bulunduklari olusumun sözde devlet görevlileri tarafindan yönetildigini söyleyerek güven telkin etmeye çalisan sebekenin sehit asker ve polis resimleri, dini ve milli günlere iliskin resim ve video paylasimlarinda bulunduklari, milli ve dini hassasiyet yüksek gruplardan oldugu görünümü vermeye çalistiklari ve üst düzey kamu görevlileri, yöneticileri ve siyasi parti temsilcileri ile ilgili paylasimlar yaparak kendilerini önemli kisi izlenimi verip kamuoyu üzerinde güven uygusu olusturmaya çalistiklarini belirtildi.
Kaynak: İHA