Kayseri'nin 'Avrupa Spor Sehri' Gururu

Sporun ve sporcunun dostu Büyüksehir Belediyesi’nin girisimleri neticesinde Kayseri, 2024 Yili Avrupa Spor Sehri olarak seçildi. Müjdeyi Baskan Büyükkiliç, 3’üncü Uluslararasi Kayseri Yari Maratonu’nda verirken, Vali Çiçek ise, “Büyüksehir Belediyemizin destekleriyle Avrupa Spor Sehri seçilmemizi çok önemsiyorum” dedi.

Kadim kent Kayseri’yi tüm sanayinin, ticaretin, turizmin ve sagligin yani sira sporunda merkezi yapma yönünde özel bir gayret gösteren Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in talimatlari istikametinde yapilan girisimler meyvesini verdi. Kayseri, ACES Europe Dernegi tarafindan 2024 Yili Avrupa Spor Sehri seçildi. Büyüksehir Belediyesi’nin kente sporu sevdiren kurulusu olan Spor AS tarafindan geçtigimiz günlerde Kayseri’nin 2024 Yili Avrupa Spor Sehri unvani almasi için ACES Europe dernegine basvuru yapilmisti. Basvurunun ardindan ACES Europe’un 4 temsilcisi, kentteki Büyüksehir Belediyesi’nin sehre kazandirdigi modern tesislerinde içerisinde yer aldigi spor tesislerini ve spor faaliyetlerini yerinde inceledi. Spor AS’ye bagli faaliyet gösteren spor tesislerini gezen ACES Komitesi Genel Sekreteri Hugo Alonso, kurul üyeleri Ave Sats ve Lukas Vorel ile Azerbaycan Milletvekili Mushfig Jafarov, Baskan Büyükkiliç’i da ziyaret etmisti. ACES Europe dernegince yapilan inceleme sonrasi Kayseri, 2024 Yili Avrupa Spor Sehirleri arasina girdi.

“Kayseri, 2024 Avrupa Spor Sehri”

Kayseri’nin 2024 Yili Avrupa Spor Sehri ünvani aldigi müjdesini 3’üncü Uluslararasi Kayseri Yari Maratonu’nda paylasan Büyükkiliç, “Kayseri’mizi sadece ticaret ve sanayi sehri olarak anilmasi degil, bununla birlikte sporun da sehri olmasi yönünde gayret gösteriyoruz. Kayseri’mizi her yönüyle zenginlestirecek bir gayret gösteriyoruz. Size bir sürprizimiz var. ACES Europe kurulusunun yaptigi çalismalarla Kayseri, 2024 Avrupa Spor Sehri. Bu ünvani kazandi Kayseri’miz” diye konustu.

Büyükkiliç, 2024 Avrupa Spor Sehri ünvaninin Kayseri’nin dünyanin sayili spor sehirlerinden biri olmasi yolunda bir adim olduguna ifade ederek, “Bizler gayretlerimizi ve çalismalarimizi daha da arttirarak, sehrimizin spor da dahil her yönüyle dünyaca taninmasini saglayacak çalismalarimizi sürdürecegiz” dedi.



Vali Çiçek’ten Büyüksehir’e spor övgüsü

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de Sanatin Türkiye Yüzyili, KAYMEK Yil Sonu Sergisi Açilis Töreni’nde yaptigi konusmada, Kayseri’nin 2024 Avrupa Spor Sehri ünvani almasini hakkinda degerlendirmelerde bulunarak, sunlari söyledi:

“Büyüksehir Belediye Baskanimiz Kayseri’ye çok büyük bir müjde verdi. Bu müjdeyi tam olarak algilamamiz lazim. Kayseri, Avrupa Spor Sehri seçildi. Büyüksehir Belediyemizin destekleriyle Avrupa Spor Sehri seçilmemizi çok önemsiyorum. Muhtesem bir maraton yaptik, bugün buradayiz, sürekli ilçe belediyelerimiz, Büyüksehir Belediyemiz büyük organizasyonlar yapiyorlar. Kayseri’nin her geçen gün degisip, büyümesinden dolayi çok mutlu oldugumu ifade ediyorum.”
Kaynak: İHA