Inegöl'de Yollara Kalite, Ulasima Konfor Geliyor

Bursa’da kent merkezinin yaninda ilçelerdeki ana arterleri de daha saglikli hale getirmek hedefiyle yogun mesai harcayan Büyüksehir Belediyesi, Inegöl’de yil basindan bu yana 30 bin ton asfalt kaplama ile 17 kilometrelik güzergahi daha konforlu hale getirdi. Ilçenin Mimar Sinan Caddesi’nde devam eden asfaltlama çalismalarini yerinde inceleyen Baskan Alinur Aktas, yaptiklari altyapi çalismalariyla ilçenin 40-50 yil altyapi sorunu yasamayacagini kaydetti.

Inegöl'de Yollara Kalite, Ulasima Konfor Geliyor
Bursa’da ulasim sorununa köklü çözümler üretmek için köprü, kavsak, yeni yol ve yol genisletme çalismalarina agirlik veren Büyüksehir Belediyesi, asfalt yenileme çalismalarini kent merkezinin yaninda ilçelerde de kesintisiz bir sekilde sürdürüyor. Son 6 yilda Inegöl’de 348 bin ton sicak asfalt kaplama, 158 kilometre sathi kaplama, 35 kilometre otokorkuluk imalati, 70 kilometre bordür imalati ve 153 bin metrekare parke temini gerçeklestirildi.

Bu süre içinde ilçede yollarin iyilestirilmesi için malzeme temini, tas duvar, menfez ve v kanali imalatlari ile birlikte yaklasik 1 milyar 320 milyon liralik ulasim yatirimi gerçeklestirildi.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, beraberindeki Inegöl Belediye Baskani Alper Taban ve Bursa Milletvekili Ayhan Salman ile birlikte ilçe merkezindeki Mimar Sinan Caddesi’nde devam eden asfalt yenileme çalismalarini yerinde inceledi.

9 ayda 17 kilometre kaplama

Inegöl ilçesinde 2023 yilinda 30 bin ton asfalt kullanilarak, 17 kilometre asfalt kaplama çalismasi yapildigini dile getiren Baskan Alinur Aktas, Mimar Sinan Caddesi’ndeki çalismalarin da hizla sürdügünü kaydetti.

Baskan Aktas, ilçede Büyüksehir Belediyesi sorumlulugunda olan Kasimefendi, Anafartalar, Zincirlikuyu, Edebali, Sebboy, YesilBursa, Ankara, Akpinar, Ertugrulgazi, 4. Murat, Balkan ve Seyh Samil Caddeleri ile Bülbül, Büyükdere, Kelebek, Gazhane, Sehit Er Mustafa Pehlivan, Hacisakir, Huzur ve Çalikavak sokaklarinda asfalt kaplama çalismalarinin tamamlandigini söyledi.



Çalismalari devam eden Mimar Sinan Caddesi’nde 700 metrelik bölünmüs yolda toplamda 2 bin ton asfalt çalismasi gerçeklestirilecegini dile getiren Baskan Aktas, “Hem bir taraftan altyapi çalismalarina devam ederken, bir taraftan da üst kaplamalari saglikli bir sekilde yapip, Inegöl’de vatandaslarimizin araçla veya yaya dolasirken rahat bir sekilde sirkülasyonunu saglamis olacagiz. Bu çalismalar esnasinda vatandasimiza verdigimiz rahatsizliklardan dolayi özür diliyorum. Ama sunun bilinmesini istirham ediyorum. Inegöl’ün 40-50 yillik gelecegini kapsayan altyapi sorunlari Allah’a hamdolsun bir bir hallediliyor” diye konustu.

Kaynak: İHA