Ilaç Almak Gittigi Eczanenin Önünde Hayatini Kaybeden Ahmet Ögretmenin Okulunda Hüzün Var

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 27 yasindaki genç ögretmen Ahmet Kotan, ilaç almak için gittigi eczanenin önünde kalp krizi geçirerek hayatini kaybetti. Genç ögretmenin okulunda hüzün yasanirken ögrencilerinin sinif tahtasina “Ahmet Hoca seni asla unutmayacagiz” yazisi görenleri aglatti.

Ilaç Almak Gittigi Eczanenin Önünde Hayatini Kaybeden Ahmet Ögretmenin Okulunda Hüzün Var


Olay, geçtigimiz Pazar günü Özgürlük Meydani’nda yasandi. Ilçedeki Sehit Azizhan Keskin Ilkokulu ve Ortaokulu’nda müzik ögretmeni olarak görev yapan Ahmet Kotan, rahatsizligi nedeniyle Yüksekova Devlet Hastanesi’ne gitti. Hastanede doktora görünen ögretmen Kotan, nöbetçi eczaneye ilaç almak için gitti. Içeriye girer girmez rahatsizlanan 27 yasindaki ögretmen yere yigilirken, çevredeki vatandaslarin haber vermesiyle olay yerine gelen 112 saglik ekipleri geldi. Ekiplerin yaptiklari ilk müdahalenin ardindan Kotan, ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesine kaldirildi. Hastanede yapilan müdahaleye ragmen genç ögretmen kurtarilamadi. Aci haberi duyan sevenleri ve meslektaslari hastaneye akin ederken, bazi meslektaslari ise sinir krizi geçirdi. Herkesin üzen ögretmen Kotan’in ölümünde sonra söyledigi sarkilar kendisinden ani olarak kaldi.

“Görev yaptigi okulu hüzne bogdu”

Yüksekova Sehit Azizhan Keskin Ilkokulu ve Ortaokulu’na 2 Subat 2022 tarihinde müzik ögretmeni olarak atanan Kotan’in ölümü, meslektaslarini ve ögrencilerini yasa bogarken okulun her tarafi hüzünle doldu.

“Ögrencileri yazdigi yazi görenleri aglatti”

Ahmet ögretmenin ölümünden sonra ögrencilerinin sinif tahtasina “Ahmet Hoca seni asla unutmayacagiz. 7-B sinifi hep senin sinifin kalacak. Sana söz hepimiz okuyup birer Ahmet olacagiz. Senin sinifin 7-B ögrencileri" yazisi görenleri aglatti.

“Okumuzda Ahmet hocanin ismini yasatacagiz”

Ahmet ögretmenin ölümünün herkesi üzdügünü belirten Müdür Yardimcisi Gökhan Uzunay, “Ahmet hoca okulumuzun en çaliskan ögretmenlerinden biriydi. Tüm enerjisini ögrencilere harcardi. Sadece okul bazinda degil ilçedeki etkilerde de çalismalara katilarak tüm ilçeye faydali olmaya çalisan tam bir egitim gönüllüsüydü. Ölümü bizi kahretti. Yakinlarina sabir kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Geçen Pazar günü öglen saatlerinde Ahmet hocamiz mide eksimesi, gögüs agrisi sikayetleriyle acil servise gidiyor. Yapilan kontroller sonrasinda reçete yazilip eczaneye gönderiliyor. Eczaneye vardiktan sonra yasamis oldugu kalp krizi nedeniyle oraya yigiliyor. Vatandaslarin ekiplere haber verilmesiyle ilk müdahalesi ardinda Yüksekova Devlet Hastanesine kaldiriliyor. Oradan da yapilan tüm müdahalede ragmen Ahmet, hayatini kaybediyor. Suan Ahmet hocanin yoklugundan dolayi tüm okul olarak derin bir üzüntü içerisindeyiz. Ruh gibi okula gelip gidiyoruz. Çok büyük bir aci yasadik. Ahmet hocayi bu okulda hep yasayacagiz hep kalbimizde yasayacak. Kendisinin adini müzik sinifimiza vererek her daim anacagiz.” dedi.



“Diyarbakir’da topraga verildi”

Müzik ögretmeni Ahmet Kotan’in cenazesi, memleketi Diyarbakir’in Baglar ilçesindeki Yeniköy Asri Mezarligi’nda topraga verildi.

Kaynak: İHA